Sus

Bayer a publicat peste 100 raporte despre siguranța glifosatului

Agroind Cauaceu SA / Articole  / Bayer a publicat peste 100 raporte despre siguranța glifosatului

Bayer a publicat peste 100 raporte despre siguranța glifosatului

Peste 100 rapoarte de studii referitoare la siguranța glifosatului au fost date publicității de Bayer, care își demonstrează „deschiderea către un dialog bazat pe date științifice cu autoritățile reglementare din întreaga lume, comunitatea internațională a cercetătorilor și consumatorii care au drept subiect profilul glifosatului”.

În acest scop, cele 107 rapoarte de studii despre siguranța glifosatului, care au fost deja trimise către EFSA (Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară) în cadrul procedurii de autorizare a substanței în Uniunea Europeană (substanță al cărei proprietar este acum Bayer), sunt accesibile pe site-ul Bayer dedicat Transparenței.

Astfel, compania își dovedește angajamentul în favoarea transparenței, ceea ce implică îndeosebi continuarea inițiavei transparenței asupra studiilor legate de siguranța produselor de protecție a plantelor în urma achiziționării companiei Monsanto. Între aceste studii, multe au fost supuse spre evaluare Agenției pentru Protecția Mediului din Statele Unite care a întreprins propriile sale cercetări asupra riscului generat de utilizarea glifosatului (https://www.epa.gov/pesticides/epa-releases-draft-risk-assessments-glyphosate).

„Transparența este un catalizator al încrederii; mai multă transparență înseamnă un lucru bun pentru consumatori, pentru autorități și pentru industrie. În calitate de companie inovatoare, siguranța este principala noastră prioritate și noi ne angajăm să facem tot posibilul pentru a garanta că produsele noastre sunt sigure pentru persoane și mediul înconjurător”, a declarat Liam Condon, membu al Comitetului Director al Bayer AG și Președintele diviziei Crop Science.

„Facând publice detaliile datelor noastre științifice referitoare la siguranță, încurajăm fiecare persoană interesată să constate ea însăși cât de completă și de precisă este abordarea noastră în materie de siguranță. Semnalăm oportunitatea deschiderii dialogului pentru a acorda mai multă încredere în știință, sursă de date de încredere”. Aceste date publicate online de pe site-ul Bayer dedicat Transparenței urmează publicării, în decembrie trecut, a peste 300 rezumate de studii legate de siguranța glifosatului și supuse în cadrul procedurii de autorizare a substanțelor pentru produsele de protecție a plantelor din Uniunea Europeană. Ansamblul studiilor aprofundate referitoare la siguranța glifosatului, deținut azi de Bayer în integralitate, este de acum accesibil tuturor celor interesați.

Din motive juridice, Bayer nu poate divulga studiile despre glifosat realizate de terți. Pentru mai multe informații, vizitați pagina Q&A (https://www.cropscience-transparency.bayer.com/en/FAQ).

Compania Bayer este convinsă că glifosatul este un produs sigur și va continua să-și apere energic produsele care conțin această substanță. Compania vrea să garanteze un dialog despre glifosat fondat pe date precise și corecte, și va continua să furnizeze informații obținute în urma cercetării științifice care confirmă că glifosatul și produsele pe bază de glifosat nu prezintă niciun risc atunci când sunt utilizate în condițiile de utilizare definite în cadrul autorizării de lansare pe piață, și că glifosatul nu cauzează cancerul. Mai multe despre glifosat și despre importanța sa pentru agricultura modernă aici.

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.