CLAAS connect: o singură platformă pentru gestionarea utilajelor, fermei și servicii digitale
Noua aplicație Claas connect a fost lansată pe 1 octombrie 2024 în peste 30 de țări din întreaga lume și oferă clienților Claas o serie de soluții digitale pentru gestionarea utilajelor (Machine Management), gestionarea fermei (Farm Management) și agricultura de precizie (Precision Farming) în cadrul unei singure platforme. În plus, Claas connect oferă o legătură directă către ofertele de service, dealerii și specialiștii acestora în domeniul digital, care ajută la optimizarea performanței utilajelor, a proceselor de lucru, inclusiv a planificării sarcinilor și a documentării, pentru a asigura fiabilitatea operațională a tuturor utilajelor Claas.
Noua platformă digitală creată de Claas oferă o legătură directă către toate soluțiile digitale din universul produselor Claas și conectează managerii fermelor, utilajele, angajații și reprezentanții. De la tractoare la combine de recoltat și implemente, de la Machien Management la Farm Management, de la birou, de pe telefonul mobil, din cabină: Claas connect oferă o transparență de neegalat în materie de utilizare a utilajelor și procese de lucru, permițând analizarea și îmbunătățirea fluxurilor de lucru și a performanței utilajelor într-un mod mai rapid și mai semnificativ. În plus, comunicarea perfectă prin aplicație și CEMIS 1200, având datele utilajelor agricole disponibile live simplifică munca de teren pentru managerii și angajații fermei.
Noua aplicație combină soluții digitale pentru gestionarea utilajelor, gestionarea fermei și lucrările de service Claas într-o singură interfață de utilizator, cu un ID Claas. ID-ul Claas este emis la înregistrare și pot fi atribuite diferite roluri în organizații diferite. În cadrul Claas connect, utilizatorii pot vizualiza în detaliu diferitele utilaje și pot gestiona procesele de lucru și utilizarea utilajelor în același timp. Pentru a sprijini utilizatorii sunt, de asemenea, disponibile două aplicații:
CLAAS connect App reunește funcțiile de gestionare a utilajelor și comunicare cu dealerii, în timp ce CLAAS connect – Farm Management App este interfața mobilă de gestionare a fermei.
„Claas se poate mândri cu peste 25 de ani de experiență în dezvoltarea de soluții digitale pentru utilaje, în special în domeniul conectivității, precum și al software-urilor și al agriculturii de precizie”, a rezumat Christian Radons, membru al consiliului de administrație al Grupului Claas, responsabil pentru vânzări și service. „Printre punctele de referință se numără cartografierea randamentului pentru Lexion și soluțiile software Agrocom, Telematics și 365FarmNet, pentru a numi doar câteva. Bazându-ne pe anii noștri de experiență și discuțiile cu clienții, am perfecționat și mai mult aplicația CLAAS connect, pentru a crea un sistem ușor de utilizat, bazat pe cloud, care să ofere clienților și partenerilor acces la toate soluțiile și serviciile digitale Claas.”
Începând cu sezonul de primăvară 2024, aplicația Claas connect a fost testată de 200 de clienți beta din cinci țări, permițând încorporarea experiențelor practice valoroase în versiunea standard. „Când am folosit prima dată aplicația Claas connect, am putut vedea imediat că era foarte intuitivă, iar acest lucru este important dacă vrem să continuăm să folosim software-ul în viitor”, astfel și-a rezumat impresiile José Godineau, client beta din Franța. „Noua aplicație Claas connect îmi permite să lucrez cu o precizie mult mai mare decât înainte”, a declarat acesta.
„Avantajele utilizării aplicației Claas connect cresc pe măsură ce crește conectivitatea flotei, de la analiza detaliată a datelor despre utilaje și performanță până la soluții integrate pentru gestionarea simplă a sarcinilor, documentarea automată și gestionarea flotei până la aplicații complete în materie de Agricultură de precizie.”
În cadrul aplicației Claas connect pot fi adăugate funcțiile cuprinzătoare în materie de gestionare a fermei și agricultura de precizie prin achiziționarea de licențe Farm connect, Field connect și Fleet connect. De exemplu, fermierii și antreprenorii pot urmări progresul lucrărilor și starea mai multor combine de recoltat în timp real, inclusiv un timp estimat în care trebuie să fie finalizate lucrările pe un câmp. Acest lucru face posibilă gestionarea cu precizie a proceselor de lucru asociate, cum ar fi logistica de transport. Alte funcții includ gestionarea datelor de bază (câmpuri, trasee de referință, consumabile, utilaje și forță de muncă), planificarea traseelor de referință, gestionarea sarcinilor Isoxml și partajarea online a datelor sarcinilor Isoxml prin GPS Pilot Cemis 1200, documentare manuală și propuneri de postare automată. Claas a creat, de asemenea, Geocentre, un centru cu instrumente pentru tot ceea ce are legătură cu datele de pe câmp și din satelit, hărți de productivitate, mostre de sol, pozițiile utilajelor și crearea de hărți de potențial și utilizare.
De la birou la utilaj: utilizatorii pot crea hărți de potențial și utilizare bazate pe diverse surse de date într-o locație centrală în cadrul aplicației Claas connect. Hărțile privind utilizarea pot fi apoi transferate online ca fișiere Isoxml către utilajul Claas prin GPS Pilot Cemis 1200. Propunerile de rezervare sunt generate automat la finalizarea sarcinii.
Aplicația Claas connect este comercializată și asistată direct prin reprezentanțele Claas. Specialiștii regionali în domeniul digital oferă asistență la fața locului în materie de utilizare și analiză: pentru a se potrivi cerințelor sunt disponibile diferite pachete Digital Care. Datele actualizate ale utilajului, care pot fi vizualizate oricând și de oriunde în aplicația Claas connect, permit identificarea și rezolvarea promptă a oricărei acțiuni necesare, cu asistență din partea reprezentanței „Reprezentanțele joacă un rol la fel de important pentru produsele digitale ca și pentru utilaje. Clienții noștri își doresc un partener la fața locului care să poată oferi expertiză digitală și cunoștințe locale”, explică Georg Larscheid, vicepreședinte Digital Business din cadrul Claas. „Partenerii noștri de vânzări își extind continuu abilitățile digitale și ofertele de servicii, astfel încât să poată comercializa noua aplicație Claas connect și să consilieze clienții cu privire la utilizarea acesteia.”
Noua CLAAS connect este disponibilă de la 1 octombrie 2024 în peste 30 de țări, inclusiv țări din afara UE, cum ar fi Ucraina, Australia, Noua Zeelandă și Argentina, fiind în curs de pregătire și lansarea în alte regiuni.
Fara comentarii
Sorry, the comment form is closed at this time.