Program de lucru: 08:00 - 16:30
Sambata si Duminica - Inchis
sediu central: loc. Cauaceu
Soseaua Oradea-Marghita km 16
Contact:  +40 259 369 771
office@cauaceu.ro
Urmaneste-ne pe:
Sus
 

Istoricul companiei

Conștientă de problemele alimentare, economice și de mediu ale timpului nostru, compania Agroind Cauaceu își desfășoară activitatea în manieră responsabilă încă din anul 1974. Realizăm acest proces alături de fermieri și de întregul sector agricol, pentru că suntem convinși că doar împreună putem dezvolta o agricultură competitivă și responsabilă, care să genereze valorile întregului sector.

Unitatea Agricola Cauaceu isi incepe activitatea in domeniul agricol

Societatea a luat fiinta in anul 1974 sub denumirea de Unitatea Agricola Cauaceu, in comuna Biharia, judetul Bihor, avand ca obiect de activitate cultivarea pamantului, cresterea animalelor, prelucrarea carnii din productie proprie precum si comercializarea produselor obtinute. Produsele comercializate de Unitatea Agricola Cauaceu au devenit in scurt timp un etalon al calitatii pentru consumatorii din judetul Bihor.

In anul 1983, compania isi schimba denumirea in Unitatea Agroindustriala, noul sediu administrativ fiind in Oradea. Cu aceasta ocazie se diversifica si obiectul de activitate, societatea dezvoltand activitati de turism si prestari industriale. In anul 1990 societatea isi schimba denumirea din nou in Intreprinderea Agricola de Stat Cauaceu iar in anul 1991, prin Hotararea de Guvern 266/1991 se transforma in societate pe actiuni sub denumirea de Societatea Comerciala Cauaceu SA, avand capitalul integral de stat.

Dezvoltarea companiei in sectoarele agricol si Zootehnic

In anul 1991, compania avea in componenta trei ferme agricole, dintre care una pomicola si doua agrozootehnice precum si un abator cu o capacitate de 500 tone preparate pe an. Compania exploata 150 ha cu pomi fructiferi si 1300 ha teren arabil pe care cultiva grau, porumb, orzoaica si floarea soarelui. Fermele zootehnice aveau un efectiv mediu de circa 5000 capete porcine, 300 capete bovine la ingrasat si reconditionat, 300 vaci cu lapte precum si tineretul aferent de circa 500 capete vitei si vitele pentru prasila si ingrasat. O buna parte din recolta obtinuta in sectorul vegetal era utilizata pentru obtinerea furajelor concentrate necesare consumului propriu, societatea avand si o micro-fabrica pentru producerea furajelor concentrate. In perioada 1991 – 1995 sectorul zootehnic a avut o evolutie constanta. Inlaturarea subventiilor in agricultura si mai ales in zootehnie din anul 1996 duce la falimentarea sectorului zootehnic.

Privatizarea si diversificarea obiectului de activitate

In anul 2002 societatea trece in patrimoniul privat, Agentia Domeniilor Statului scotand la vanzare toate actiunile detinute. Actiunile sunt achizitionate in totalitate de S.C.Romina Agroimpex S.R.L. Diosig. Societatea exploata in anul 2002 1.000 hectare teren agricol si 140 hectare pomi fructiferi, realizand o cifra de afaceri de 5.267.860 RON si un profit net de 56.412 RON, avand 48 angajati.

Incepand cu anul 2003 societatea si-a diversificat obiectul de activitate, facand comert cu ingrasaminte chimice, seminte, pesticide si cereale. Odata cu diversificarea activitatii, societatea a facut mari investitii din fonduri proprii si fonduri SAPARD si FADR, investitii care se ridica la cifra de 4.000.000 euro, in achizitia de masini si utilaje agricole performante, mijloace de transport de mare tonaj, construirea de spatii de depozitare, precum si modernizarea celor existente.

Sediul Agroind din localitatea Cauaceu detine noua hala de depozitare a cerealelor, semintelor, pesticidelor si ingrasamintelor chimice, cu o capacitate totala de stocare de 8.000 de tone. Cerealele sunt cantarite, testate in laborator si, in functie de rezultatul analizelor, stocate in halele de depozitare.

Localitatea Diosig gazduieste o baza impresionanta de depozitare a cerealelor cu o capacitate de 18.000 de tone, dezvoltata pe o suprafata de 7 hectare. Cerealele furnizate parcurg un traseu similar celui de la Cauaceu, Oradea si Arpasel. Dupa cantarire, marfa care respecta standardele de calitate este repartizata direct intr-una din cele 18 magazii. Cerealele neconforme sunt descarcate in groapa de preluare. De aici, cele care prezinta impuritati sunt directionate spre sistemul de curatare, respectiv spre uscator, daca prezinta umiditate ridicata.

Este data in folosinta statia de conditionare a semintelor

In anul 2010 a fost data in folosinta statia de conditionare a semintelor de cereale din localitatea Diosig, o investitie moderna in valoare de aproximativ 1.000.000 euro. Agroind a obtinut dreptul de multiplicare in fermele proprii a semintelor importate de la companii de renume mondial. Semintele de grau, orz, orzoaica si triticale produse in cele doua ferme de la Diosig si Cauaceu sunt prelucrate pentru vanzare. Semintele produse de Agroind Cauaceu sunt ambalate in saci mari de 500 de kilograme sau in saci mici de 40 kilograme si sunt achizitionate de majoritatea fermierilor din judetele Bihor si Arad. Semintele ambalate de Agroind Cauaceu respecta cei mai importanti parametri ai calitatii fiind o solutie ideala din punct de vedere financiar si tehnologic.

In anul 2011 a fost achizitionata baza de la Arpasel, cu un spatiu total de depozitare de 8.000 de  tone, care este una dintre cele mai moderne magazii pentru depozitarea cerealelor din judetul Bihor.

Silozul din Oradea are o capacitate de depozitare de 47.000 tone

In anul 2012, Agroind Cauaceu a achizitionat silozul din Oradea cu un spatiu de depozitare de 47.000 de tone, dubland capacitatea de stocare a companiei din acel moment. In incinta silozului, graul, orzul, triticalele, porumbul, rapita si floarea soarelui sunt cantarite si atent verificate in laboratorul propriu. In functie de sortimentul analizat, se determina din proba prelevata umiditatea, corpul strain, greutatea hectolitrica si glutenul. Ulterior, cerealele vor fi descarcate si depozitate in functie de categorie intr-una din cele 32 de celule.

Agroind Cauaceu celebreaza anual Ziua Graului si Ziua Porumbului, doua evenimente de anvergura si cu un impact major in relatia companiei cu fermierii. In anul 2016, cele doua evenimente agricole au ajuns la cea de-a noua editie, fiind cele mai importante evenimente organizate de Agroind Cauaceu in calitate de distribuitor si producator de seminte certificate. De asemenea, in fiecare an, compania organizeaza diverse simpozioane si intalniri cu partenerii, pentru a se asigura ca nivelul de satisfactie al acestora este pe masura eforturilor depuse.

Gratie unui management de top, a investitiilor permanente si a permanentei dezvoltari, Agroind Cauaceu a realizat o crestere constanta a cifrei de afaceri de la 30 de milioane de euro in 2011,  la 47 de milioane de euro in 2013, respectiv 55 de milioane de euro in anul 2016.

Strategia companiei noastre pune in centrul intregii noastre activitati fermierul. In acest fel, gandim ca fermierii pentru a dezvolta solutii integrate pentru culturi care sa raspunda exigentelor reale. Prin vasta noastra experienta in tehnologia semintelor, agrofarmacie si combaterea buruienilor si daunatorilor ocupam o pozitie de top in sectorul nostru de activitate, promovand solutii integrate ce maximizeaza profitabilitatea unei firme agricole si satisfac cerintele agroalimentare ale pietei. Agroind Cauaceu se prezinta ca un interlocutor de referinta, care poate sa furnizeze un suport adecvat diferitelor exigente ale tuturor celor care aleg sa practice agricultura moderna, in pas cu timpurile, mizand pe inovatie, calitate si profesionalism, pentru a produce mai mult si mai bine.