Sus

AGCO cumpără 85 % din Trimble Agriculture

Agroind Cauaceu SA / Articole  / AGCO cumpără 85 % din Trimble Agriculture

AGCO cumpără 85 % din Trimble Agriculture

Giganții din spatele Fendt, Massey Ferguson și Valtra au achiziționat 85% din acțiunile și catalogul Trimble Agriculture printr-o joint venture. AGCO, compania americană care regrupează producătorii de tractoare Fendt, Massey Ferguson și Valtra, a dat o lovitură importantă pe piața agriculturii de precizie. Compania a achiziționat nu mai puțin 85% din Trimble Ag, un nume mare în agricultura de precizie. Cu această ocazie, AGCO dobândește și o mare parte din acțiunile și catalogul Trimble Agriculture, în schimbul a 2 miliarde de dolari.

„Această tranzacție emblematică creează o asociere care devine principala flotă mixtă a Precision Ag din lume și accelerează transformarea strategică a AGCO”, a declarat Eric Hansotia, președinte și director executiv al AGCO. „Această înțelegere îmbunătățește în mod semnificativ tehnologia AGCO cu tehnologii disruptive care acoperă fiecare aspect al ciclului culturilor, ceea ce, în cele din urmă, ne ajută să-i sprijinim mai bine pe fermieri, indiferent de marca pe care o folosesc.”

„Fermierii de astăzi caută soluții de flotă mixtă pentru tractoarele lor și implementările pe care le folosesc pentru a hrăni populația lumii în mod mai eficient și durabil”, a declarat Rob Painter, CEO la Trimble. „Credem că o asociere cu AGCO, completată de abordarea de succes a flotei mixte pe care au dezvoltat-o cu modelul lor de afaceri Precision Planting, ne poate ajuta să servim mai bine împreună fermierii și producătorii OEM.”

Această achiziție permite AGCO, mărcilor și rețelei sale, să dispună de tehnologiile și know-how-ul celor de la Trimble în materie de agricultură de precizie pentru dezvoltarea viitoare și să extindă catalogul de soluții pe care îl oferă clienților Trimble. Așadar se poate întrevedea descoperirea de noi tehnologii în materie de pulverizare targhetată, compatibilitate cu mărcile de echipamente sau chiar de program de management în cataloagele mărcilor AGCO.

AGCO a anunțat, de asemenea, că afacerea Grain & Protein va fi supusă unei revizuiri strategice, ca parte a transformării mai ample a portofoliului AGCO. În cadrul acestei revizuiri, AGCO va evalua toate opțiunile strategice pentru a se asigura că clienții Grain & Protein sunt deserviți în cel mai bun mod posibil și că afacerea este cea mai bine poziționată pentru a-și maximiza întregul potențial.

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.