Sus

APIA despre subvențiile fermierilor care lucrează terenuri în arendă

Agroind Cauaceu SA / Articole  / APIA despre subvențiile fermierilor care lucrează terenuri în arendă

APIA despre subvențiile fermierilor care lucrează terenuri în arendă

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a făcut un anunț important pentru fermierii care au terenuri în arendă. Printr-un comunicat de presă, agenția informează că arendatorul, concedentul, locatorul şi/sau comodantul nu beneficiază de plăţi pentru terenul/animalele arendat(e), concesionat(e) închiriat(e) și/sau împrumutate spre folosință nici în 2018

Mai mult, fermierii care beneficiază de rentă viageră pentru suprafeţele arendate/înstrăinate conform Legii nr.247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, cu modificările şi completările ulterioare, nu beneficiază de plata pentru terenul arendat/înstrăinat.

APIA a făcut aceste precizări în contextul în care începând de mâine – 1 martie, începe depunerea cererilor unice de plată, campanie ce se va derula  în perioada 1 martie – 15 mai la Centrele judeţene/locale APIA şi la Centrul Municipiului Bucureşti. Ministrul agriculturii, Petre Daea, a atras atenția azi, 28 februarie, că nici în acest an termenul de 15 mai nu va fi prelungit cu perioadă în care se aplică penalizări.

Fara comentarii

Posteaza un comentariu