Sus

BASF obține omologarea europeană pentru fungicidul Revysol

Agroind Cauaceu SA / Articole  / BASF obține omologarea europeană pentru fungicidul Revysol

BASF obține omologarea europeană pentru fungicidul Revysol

BASF a obținut omologarea europeană pentru Revysol, un nou fungicid ce și-a dovedit eficacitatea contra septoriozei și ruginei grâului, dar și contra ramulariozei orzului. Sub rezerva obținerii autorizațiilor pe plan național, acest nou fungicid ar putea fi utilizabil începând din 2020.

Agricultorii trebuie să facă față unor provocări numerose în a-și manageria exploatațiile în mod profitabil, în special din cauza reducerii produselor pentru lupta contra paraziților, care sunt tot mai dificil de controlat. Această reducere este cauzată de reglementările din ce în ce mai stricte și de dificultatea de a găsi noi substanțe active eficace care să fie conforme cu aceste noi reglementări.

În acest scop, Revysol este „un nou fungicid performant ce îi ajută pe agricultori în lupta contra ciupercilor parazite, inclusiv cele rezistente, și să optimizeze conduita exploatării lor agricole”, se arată în comunicatul de presă publicat de BASF. Prezente în mai bine de 50% din terenurile cultivate, culturile de cereale sunt cele mai importante din Europa. Din acest motiv, BASF a decis să omologheze produsele dedicate acestor culturi.

Potrivit companiei, acest nou fungicid se dovedește foarte eficace în lupta contra septoriozei și a ruginei grâului, sau contra ramulariozei orzului. Produsele pe bază de Revysol vor fi lansate în cursul acestui an, cu o utilizare prevăzută începând din 2020, sub rezerva obținerii autorizațiilor naționale în statele Uniunii Europene. Alte omologări ar putea urma pentru celelalte culturi (rapiță, porumb și îndeosebi legume).  

Noul fungicid de la BASF este primul izopropanol-azol introdus pe piață. „Pentru crearea fungicidului Revysol, am utilizat întreaga noastră expertiză în materie de cercetare fungicidă, de reglementare și dezvoltare durabilă pentru a obține performanțe excepționale și răspunde, în același timp, nivelelor foarte ridicate ale normelor de reglementare, declară Jürgen Oldeweme, vice-președinte pentru siguranța produselor și omologarea Mondială a diviziei Agricultural Solutions de la BASF. Suntem foarte mulțumiți că am obținut autorizația în Europa: aceasta reprezintă un moment decisiv pentru strategia noastră de omologare a fungicidului Revysol la nivel mondial”.   

Livio Tedeschi, vice-președinte pentru Europa, Orientul Mijlociu, Africa și CIS al diviziei Agricultural Solutions de la BASF a declarat: „Agricultorii caută soluții inovatoare și durabile pentru optimizarea managementului exploatațiilor lor. Revysol le oferă posibilitatea să-și gestioneze exploatațiile cu o eficacitate mai mare, reducând totodată riscurile legate de condițiile meteo. Acest fungicid le oferă, în egală măsură, recolte de calitate, cu un randament ridicat și stabil, precum și o creștere a profitului.”

Revysol va fi fungicidul principal al BASF, cu un potențial record de vânzări estimat la peste 1 miliard de euro. În afara Europei, BASF a cerut omologarea acestei substanțe fungicide în Asia și în cele două Americi, pentru un total de 40 culturi. Substanța activă urmează să fie disponibilă în formule adaptate piețelor, în scopul de a oferi agricultorilor din întreaga lume posibilitatea de a-și proteja mai bine culturile în diferite condiții de producție.

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.