Sus

Covid-19: Uzinele de utilaje agricole se închid în toată Europa

Agroind Cauaceu SA / Articole  / Covid-19: Uzinele de utilaje agricole se închid în toată Europa

Covid-19: Uzinele de utilaje agricole se închid în toată Europa

Industria echipamentelor agricole se oprește în majoritatea statelor europene. Indiferent de „mărimea” constructorului, măsurile sanitare au devenit prioritatea 0 peste tot. Massey Ferguson, Claas, Case IH, Manitou, Gima, New Holland, Sulky… toți acești constructori anunță în lanț închiderea uzinelor din Europa din cauza pandemiei de Corona Virus. Situația este mult mai gravă decât ceea ce s-a crezut înainte de deciderea izolării generale anunțată de majoritatea autorităților statale europene.

Acest virus nu este o simplă gripă, dată fiind și viteza sa de propagare. De unde necesitatea limitării contactelor umane și decizia încetării activității industriale care nu are importanță majoră asupra vieții curente. Pentru menținerea mașinilor în funcțiune, concesionarii agricoli își mențin activitatea. Adesea, constructorii țin deschise service-urile de piese de schimb.

În Regatul Unit, fabricile și-au încetat activitatea în nouă locații ale JCB situate în Staffordshire, Derbyshire și Wrexham, încă din 18 martie 2020. Remorcile, semănătoarele, tractoarele, nimic nu se mai produce! Sub aspect global, volumul afacerilor a scăzut drastic, impunând constructorilor să-și reducă activitatea în așteptarea încheierii măsurilor de distanțare socială.

În conformitate cu cererea Guvernului italian, grupul Argo Tractors e decis, la rândul său, să-și suspende activitatea pe plan operațional și organizatoric. Obiectivul principal este limitarea propagării virusului Covid19. Toate uzinele au fost închise și în birourile constructorului lucrul continuă cu un număr redus de angajați, pentru a fi asigurată siguranța personalului și a mediului de lucru.

În Germania, grupul Claas și-a redus la rândul său activitatea în uzina din Harsewinkel până în data de 27 martie, pentru a închide complet, dacă măsurile o vor cere, până la data de 17 aprilie. Și grupul CNH și-a redus activitățile agricole în majoritatea locațiilor sale din Europa. Pentru cei mai îndrăzneți, activitatea de fabricare este tot mai dificilă din cauza crizei de stocuri în ceea ce privește componentele.

La ora actuală, majoritatea constructorilor se află în imposibilitatea de a comunica cifre. Claas efectuează acum teste de stres pentru evaluarea lipsei câștigurilor dată de oprirea producției. Utilajele fabricate continuă să fie livrate în măsura în care acest lucru este posibil. Cât despre redeschiderea uzinelor, fiecare constructor veghează acum ca totul să fie operațional în momentul în care motoarele vor fi turate din nou. Răbdare, așadar, cel mai bine este să limităm pe cât posibil contactele și cel mai bine este să privilegiem comenzile la distanță, prin e-mail, telefon sau SMS.

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.