Sus

Euronext: Pretul rapitei creste pe fondul speculatiilor referitoare la biocarburantii americani

Agroind Cauaceu SA / Articole  / Euronext: Pretul rapitei creste pe fondul speculatiilor referitoare la biocarburantii americani

Euronext: Pretul rapitei creste pe fondul speculatiilor referitoare la biocarburantii americani

Pretul rapitei pe piata europeana a crescut vizibil miercuri dupa-amiaza, ca urmare a unei cresteri a preturilor agricole pe piata americana, ea insasi dopata cu zvonuri de reforma a reglementarii biocarburantilor.

Potrivit Asociatiei americane de promovare a Biocarburantilor (Renewable Fuels Association), presedintele Trump ar fi confirmat vointa de a transfera mandatele pentru biodiesel si etanol catre industria de productie, in loc sa rafinarii. O astfel de reforma „ar trebui sa stimuleze consumul de uleiuri vegetale pe piata interna pentru producerea de biocarburanti, ceea ce ar reduce concurenta la export pentru rapita europeana”, a declarat societatea de consultanta franceza Offre et Demande Agricole (ODA).

Conform Reuters, Casa Alba a dezmintit, insa, in mod oficial un astfel de acord.

Pe Euronext, ieri, la ora 17:15 (15:15 GMT), tona de rapita pentru contractele cu livrare in luna mai castiga 3,75 euro ajungand la 420,50 euro, in timp ce tona de rapita pentru contratele cu livrare in luna august urca cu 2 euro la 386,50 euro.

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.