Sus

Fendt anunță aplicațiile Connect, Next Machine Management și Logistic

Agroind Cauaceu SA / Articole  / Fendt anunță aplicațiile Connect, Next Machine Management și Logistic

Fendt anunță aplicațiile Connect, Next Machine Management și Logistic

Odată cu lansarea noii sale strategii, Fendt Future Farming, full-liner-ul vrea să-și accentueze importanța pe piața hi-tech. În acest scop, bavarezii de la Fendt au lansat nu mai puțin de trei aplicații. De la telematică la gestionarea logisticii în câmp, aceste trei unelte le vor oferi utilizatorilor posibilitatea să-și gestioneze mai bine parcul de mașini.

Uneltele de colectare și transfer de date le-au oferit celor de la Fendt posibilitatea să dezvolte o platformă și o aplicație de telematică, numită Fendt Connect. Pe această interfață, veți avea acces la poziția geografică a mașinilor, la consumul lor de carburant, viteza, timpul de funcționare și raportul despre starea automotoarelor.

Aceste informații, prezentate dintr-o perspectivă cartografică, facilitează gestionarea parcului de mașini analizând funcționarea și traiectoria fiecărei mașini, pentru orice lucrare efectuată de aceasta. Utilizatorul poate să înțeleagă astfel și să gestioneze mai eficace timpul de lucru și întreținerea mașinilor. Concesionarul va avea acces la codurile de eroare ale mașinilor pentru a-și putea pregăti intervențiile atunci când fermierul va face apel.

Fendt urmează să testeze versiunea beta a aplicației sale cu 100 piloți aleși dintre clienții săi. Pentru a beneficia de acest sistem, este obligatoriu să dețineți ACM box integrat și parametri CanBus corespondenți, ce sunt montați pe combinele Fendt Ideal și opțional pe tractoarele din seriile 500 la 1000.

Modul pentru transmiterea de date

Fendt face parte din asociația constructorilor care au pus la punct sistemul de colectare de date Agrirouter, împreună cu alte nume mari din domeniul mașinilor agricole. Prin această tehnologie, constructorul anunță lansarea iminentă a unui modul de stocare și de interpretare a datelor. Toți posesorii de tractoare Fendt, în versiunea Profi Plus cu dispozitivul de documentare VarioDoc Pro, dispun de echipamentul adecvat pentru utilizarea aplicației numită Next Machine Management. Next Machine Management este dezvoltată de compania de programe agricole FarmFacts în colaborare cu alți constructori de mașini agricole.

Transferul și înregistrarea limitelor câmpurilor, liniile de ghidare și hărțile aplicației se efectuează prin intermediul acesteia. Datele primite sunt centralizate pe o platformă ce este instalată pe calculator sau pe smartphone printr-o aplicație disponibilă pentru Android sau Apple iOS. Acest echipament va fi lansat în cursul acestui an.

Limitarea timpilor de așteptare

Cea de-a treia aplicație lansată de germani se numește Fendt Logistic și este bazată pe inteligența artificială, oferindu-i utilizatorului posibilitatea îmbunătățirii coordonării tuturor mașinilor în lucrarea de recoltare prin comunicarea poziției acestora și a gradului de umplere a benelor. Aplicația funcționează independent de datele mașinii.

În practică, toți operatorii instalează aplicația pe smartphone-ul sau pe tableta lor, obervând datele și definindu-le rolul: mașină de recoltat sau vehicul de transport. Antreprenorul poate crea o sarcină și poate introduce datele de bază, cum ar fi parcela ce urmează să fie recoltată, mașinile ce vor fi utilizate sau locul de stocare a recoltei.

În aplicație, operatorul mașinii primește o hartă ce indică terenul ce urmează să fie recoltat, locațiile vehiculelor implicate și un traseu. În funcție de rolul său, operatorul mașinii poate trimite o alarmă vehiculului învecinat, prin funcția de apelare. În acest mod, Fendt Logistic oferă posibilitatea de comunicare între toți operatorii din parcela ce urmează să fie recoltată, aceasta fiind modalitatea optimă de a relaționa instantaneu în caz că se ivesc anumite probleme.

Toți utilizatorii sunt conectați permanent, informându-se despre un eventual accident sau eveniment apărut. Aplicația va fi disponibilă pe Android și iOS în cursul acestui an.

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.