Sus

IFAD (ONU) alocă 3,8 miliarde de dolari pentru fondurile rurale

Agroind Cauaceu SA / Articole  / IFAD (ONU) alocă 3,8 miliarde de dolari pentru fondurile rurale

IFAD (ONU) alocă 3,8 miliarde de dolari pentru fondurile rurale

International Fund for Agricultural Development (IFAD), agenția ONU specializată în fonduri pentru dezvoltarea agricolă acordate micilor agricultori din țările în curs de dezvoltare, a anunțat joi, 18 februarie 2021, că va investi 3,8 miliarde de dolari în următorii trei ani pentru a ajuta populațiile rurale sărace din lume, afectate puternic de actuala criză sanitară.

Este vorba despre o „finanțare record”, după cum notează instituția într-un comunicat de presă. Acest obiectiv a fost aprobat de 177 de țări, în cadrul unui consiliu care are loc anual. Acest pachet de finanțare se înscrie în cadrul unui program de donații și va ajunge la cca. 140 milioane de persoane aflate în regiunile cele mai expuse sărăciei din întreaga lume, pentru o perioadă de trei ani (2022 – 2024). În cadrul programului precedent, din perioada 2019 – 2021, finanțarea a fost de 3,4 miliarde de dolari. Acești bani vor ajuta populațiile să facă față „reculului socio-economic cu efecte devastatoare cauzat de pandemia de Covid-19, precum și schimbărilor climatice”, se arată în comunicatul de presă.

Pentru a găsi finanțare, instituția se bazează în special pe contribuția statelor membre. Aproape 80 de țări și-au anunțat deja contribuția, pentru un total de 1,1 miliarde de dolari, între cele mai consistente fiind cele ale Statelor Unite (129 milioane de dolari), Franței (106 milioane) sau Italiei (96 milioane). „Populațiile rurale reprezintă cca. Jumătate din populația mondială și majoritatea dintre ele contribuie la alimentele ce ajung în farfuriile noastre. Totodată, acestea sunt vulnerabile la șocuri, întrucât nu au prea multă siguranță”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă Gilbert F. Houngbo, reales în fruntea instituției cu un mandat de patru ani.

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.