Sus

Industria germană de mașini agricole anunță un record: +11% vănzări de tractoare în 2020!

Agroind Cauaceu SA / Articole  / Industria germană de mașini agricole anunță un record: +11% vănzări de tractoare în 2020!

Industria germană de mașini agricole anunță un record: +11% vănzări de tractoare în 2020!

VDMA, sindicatul german al constructorilor de utilaje agricole, a anunțat cifrele de vânzări din anul 2020. Echipamente, tractoare, îngrășăminte, produse chimice, întregul segment de piață este pe plus în ciuda pandemiei de Covid-19! Mai mult decât atât, vânzările record ar trebui să rămână în istorie, în special pentru constructorii de tractoare care au înregistrat o creștere de 11%.

Este clar că anul 2020 va rămâne în istorie pentru constructorii de utilaje agricole, în special pentru constructorii germani de tractoare, care au înregistrat vânzări record în Germania: producția a crescut cu 5%, atingând o cifră de afaceri de 9 miliarde de euro. Potrivit dr. Bernd Scherer, director general al VDMA Agricultural Machinery, „produsele agricole și alimentare sunt foarte cerute, chiar și în vreme de criză. Agricultura este importantă, căci aduce profit agriculturilor, consumatorilor și industriei de echipamente agricole”.

Nici creșterea prețurilor la grâu nu este străină de aceste rezultate: valoarea grâului și a cerealelor secundare a crescut într-un ritm accelerat din luna iulie 2020, atingând astfel cel mai înalt nivel din ultimii zece ani: „Cererea globală este foarte mare, ceea ce nu este neapărat neobișnuit într-o perioadă de constituire a stocurilor de criză, chiar dacă speculațiile joacă și ele un anumit rol”, explică Bernd Scherer. Incitările la investiții publice pentru promovarea unui proces de producție agricolă care să respecte mediul înconjurător au întărit climatul achizițiilor din partea agricultorilor și antreprenorilor din Europa și Statele Unite ale Americii. „Soluțiile inteligente ce reduc utilizarea motorinei, a îngrășămintelor și a produselor de protecție a plantelor, au dus la creșterea eficacității”, mai spune președintele VDMA, sindicatul constructorilor germani de utilaje agricole.

Câteva segmente-cheie au cunoscut o creștere în anul 2020, între care tractoarele, cu 11% creștere de vânzări. Această creștere este legată de activarea de capacități de producție suplimentare în Germania. Și echipamentele ce asigură aplicarea de produse de înaltă precizie sunt în creștere, ca să nu uităm industria produselor pentru protecția plantelor, care cunoaște o creștere de două cifre și producătorii de îngrășăminte a căror piață a cunoscut o creștere de 6%. Această creștere susținută este cea care bucură cel mai mult sectorul respectiv de activitate. Din anul 2017, industria germană de mașini agricole înregistrează o tendință pozitivă, de unde și sentimentul de stabilitate a sectorului. Pentru anii următori, VDMA prevede noi creșteri pe piețele utilajelor și tractoarelor agricole, iar previziunile se situează în jurul a 5%, lucru ce pare foarte fezabil pentru specialiștii din domeniu.

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.