Sus

Syngenta: colaborare strategică pentru valorificarea Inteligenței Artificiale în scopul inovației în agricultură

Agroind Cauaceu SA / Articole  / Syngenta: colaborare strategică pentru valorificarea Inteligenței Artificiale în scopul inovației în agricultură

Syngenta: colaborare strategică pentru valorificarea Inteligenței Artificiale în scopul inovației în agricultură

Syngenta Crop Protection și Insilico Medicine anunță într-un comunicat de presă că vor utiliza inteligența artificială (IA) în scopul orientării inovației către produse durabile. Colaborarea este prevăzută pentru mai mulți ani și va utiliza IA și deep learning pentru accelerarea inovației pentru noile produse și tehnologii durabile.

Syngenta Crop Protection va colabora cu Insilico Medicine, întreprindere specializată în inteligența artificială (IA) și deep learning pentru accelerarea inventării și dezvoltării de noi soluții de protecție a culturilor, mai eficace pentru lupta contra maladiilor, buruienilor și dăunătorilor, protejând totodată ecosistemele. Aducând mai rapid și mai eficace noile soluții agricultorilor datorită inovației, Syngenta îi va ajuta pe aceștia să facă față provocărilor permanente cu care se confruntă, pentru îmbunătățirea productivității și pentru a răspunde creșterii cererii mondiale de alimente de calitate și accesibile.

„Această colaborare cu Insilico Medicine înseamnă că Syngenta poate exploata imensul potențial și scopul IA pentru a dezvolta următoarea generație de soluții durabile pentru protecția culturilor, în cadrul angajamentului nostru în favoarea inovației și durabilității, care se ridică la suma de 2 miliarde de dolari”, a declarat Camilla Corsi, Directorul Departamentului de Cercetare Protecția Plantelor din cadrul Syngenta. „Aceasta ne oferă posibilitatea să însoțim tranziția agroecologică prin furnizarea către agricultorii întregii lumi a uneltelor de care au nevoie pentru a produce cu o mai mare eficacitate alimente sănătoase, nutritive, accesibile și cultivate în mod durabil, cu impact minim asupra mediului”.

Insilică Medicine are o reputație dovedită și a contribuit la o dezvoltare semnificativă în domeniul cercetării farmaceutice prin utilizarea IA și în cel al cercetării aprofundate pentru conceperea, sintetizarea și validarea noilor ingrediente. Această abordare va oferi posibilitatea transformării dezvoltării de noi soluții de protecție a culturilor care contribuie la siguranța culturilor, cât și la cea de la semănat la recoltare. În strânsă colaborare cu Syngenta, Insilico Medicine va utiliza tehnologia sa de chimie a moleculelor mici generative care are la bază IA nu numai pentru a inventa mai rapid molecule pentru ingredientele active, dar și pentru a proiecta activ moleculele care sunt mai durabile și mai prietenoase cu mediul.

„Suntem încântați să colaborăm cu o companie care se consacră dezvoltării de soluții sigure și durabile pentru agricultori”, a declarat Alex Zhavoronkov, Doctor, fondator și CEO al Insilico Medicine. „Inteligența noastră artificială este concepută de la bază în scopul de a produce o chimie foarte precisă care să protejeze sănătatea umană, asigurând în același timp o siguranță pe termen scurt și mediu. Această expertiză este extrem de prețioasă pentru științele vegetale, și îndeosebi pentru întreprinderile a căror prioritate absolută este siguranța produselor lor. Syngenta este o companie dedicată, ce numără savanți emeriți numeroși, iar noi vom lucra împreună pentru a utiliza inteligența artificială în folosul agriculturii”.

La rândul său, Camilla Corsi a subliniat că „reputația noastră ca lider mondial în materie de inovație se bazează pe colaborarea și pe înțelegerea din partea noastră a provocărilor cu care se confruntă producătorii”. „Faptul de a munci împreună cu Insilică Medicine, combinând abilitățile noastre, cunoștințele și tehnologiile noastre, va contribui la garantarea de noi soluții, mai eficiente și mai durabile în materie de protecție a culturilor care vor ajunge mai repede la fermieri”.

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.