Sus

John Deere și-a ales Start-up Collaborators pentru anul 2023

Agroind Cauaceu SA / Articole  / John Deere și-a ales Start-up Collaborators pentru anul 2023

John Deere și-a ales Start-up Collaborators pentru anul 2023

La începutul acestui an, John Deere a selectat opt companii care vor participa la programul său Start-up Collaborator 2023. Este al cincilea an consecutiv când compania americană alege start-up-urile cu care urmează să colaboreze în cadrul programului Start-up Collaborator. În acest an, start-up-urile alese activează în domeniile agriculturii, al tehnologiilor noi și industria agroalimentară.

Trei dintre start-up-uri specializate în agricultură:
Impossible Sensing este o companie aerospațială, care dezvoltă și aplică tehnologia spațială în industria agricolă. În special, proiectează aplicații de detectare optică pentru a promova neutralitatea carbonului.
IntelliCulture oferă software de gestionare a flotei de echipamente agricole. Obiectivul său este de a optimiza practicile agricole pentru a le face durabile prin îmbunătățirea eficienței acestora, limitând în același timp riscurile.
Precision AI a lansat primele drone agricole controlate de inteligență artificială. Sunt utilizate pentru aplicarea erbicidelor la culturile mari.

Alte trei start-up-uri activează în domeniul noilor tehnologii:
Albedo lucrează la dezvoltarea sateliților care zboară la joasă altitudine și care vor fi utilizați pentru a colecta imagini normale și termice de rezoluție ultra-înaltă.
Anello Photonics lucrează la o nouă generație de senzori de navigație pentru aplicarea pe instrumente autonome. Acestea din urmă vor fi inteligente și vor fi echipate cu un giroscop optic cu zgomot redus.
GrAI Matter Labs activează în domeniul inteligenței artificiale. Această companie proiectează microcipuri inspirate din creierul uman. Acestea funcționează ca la oameni și ajută persoanele să acționeze și să reacționeze în timp real.

În fine, ultimele două start-up-uri sunt specializate în domeniul agroalimentar:
RodRadar dezvoltă tehnologia Live Dig Radar care alertează automat operatorul în timp real dacă există infrastructură subterană și astfel evită deteriorarea acesteia în timpul excavației.
Vega certifică sustenabilitatea agrobusiness prin urmărirea lanțurilor alimentare, analizând riscurile. De asemenea, monitorizează practicile de mediu, sociale și guvernamentale ale acestor industrii.

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.