Sus

Parteneriat între Bosch și BASF pentru soluții digitale

Agroind Cauaceu SA / Articole  / Parteneriat între Bosch și BASF pentru soluții digitale

Parteneriat între Bosch și BASF pentru soluții digitale

BASF Digital Farming și Bosch au anunțat marți, 10 noiembrie 2020, semnarea unui contract ce vizează comercializarea de soluții inteligente în agricultură, pe plan global. Acordul va da naștere unei întreprinderi care va avea sediul la Koln și ca va deveni funcțională în primul trimestru al anului 2021.

„Aportul Bosch la joint-venture constă în posibilitățile materiale și informatice importante, inclusiv în domeniul serviciilor digitale. BASF Digital Farming furnizează, prin Xarvio Digital Farming Solutions, un tool care sprijină deciziile automatizate, în timp real și specific parcelei luată în calcul pentru gestionarea buruienilor, care este alimentat pe platforma digitală xarvio pentru optimizarea culturilor. Prin combinarea expertizei celor două companii cu soluții materiale și programe de top, pentru agricultori va fi mult mai ușor și mai practic să beneficieze de soluții digitale”, declară cele două companii într-un comunicat comun.

Acestea se angajează să „investească timp, resurse umane și fonduri în activitățile comune ce vor duce la dezvoltarea de noi tehnologii de precizie durabile, care vor ajuta la îmbunătățirea practicilor și rezultatelor agricole”, e declarat Vincent Gros, președintele BASF Agricultural Solutions. „Soluția „Smart spraying” (pulverizare inteligentă), ce combină tehnologia și programul de capturi de ecran Bosch cu platforma de optimizare a culturilor xarvio de la BASF”, va fi lansat în 2021, cu un număr limitat de utilaje. În urma testelor realizate, aceasta ar oferi o reducere de până la 70% a volumelor de erbicide utilizate

Un al produs ce urmează să fie lansat este „o versiune a sistemului „Intelligent planting solution” (IPS), care va avea parte de un AI (Inteligență Artificială) îmbunătățit pentru cantitățile de semințe și îngrășăminte”. „Sistemul detectează suprafețele deja însămânțate pentru evitarea semănatului de două ori și concurența între plante”. Cele două companii dau asigurări că „aceste două produse au fost îndelung testate în condiții de cultură reale” și vor aduce „o utilizare eficace a resurselor pentru profitul agricultorilor și al mediului înconjurător”.

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.