Sus

Petre Daea: anunț despre subvențiile APIA

Agroind Cauaceu SA / Uncategorized  / Petre Daea: anunț despre subvențiile APIA

Petre Daea: anunț despre subvențiile APIA

Peste 2,7 miliarde de euro vor ajunge în conturile fermierilor români. Ministrul agriculturii, Petre Daea, a vorbit despre valoarea subvenţiilor ce vor fi date anul acesta fermierilor ca sprijin pentru efectuarea la timp a lucrărilor agricole și pentru creșterea animalelor.

„Peste 2,7 miliarde de euro dacă adunăm toate sumele pe care trebuie să le dăm, atât din FEGA care îşi are izvorul în bugetul UE, de asemenea şi prin FEADR, şi din bugetul naţional, înţelegând aici fie procentul de contribuţie statală, fie bugetele acestea de ajutor naţional tranzitoriu”, a arătat Daea într-un interviu pentru Agerpres.

Petre Daea a reamintit că România a primit de la Uniunea Europeană suma de 1,079 miliarde de euro în ramurs pentru banii achitați deja fermierilor din bugetul de stat. ”Banii aceştia sunt în visteria ţării prin rambursările venite de la Comisia Europeană, la care toţi specialiştii, fermieri şi cei care lucrează în APIA, îşi aduc contribuţia şi accelerăm pe de o parte ducerea subvenţiilor la fermieri, iar pe de altă parte documentaţiile necesare pentru a aduce banii de la UE. Am fost extrem de bucuros că în primele zile ale anului, pe data de 3 ianuarie, în contul Românei erau 664 de milioane de euro, iar în primele zile ale lunii februarie sunt 1,079 de miliarde de euro. Este o sumă consistentă şi foarte necesară pentru ţară”, a conchis șeful de la agricultură despre subiectul subvențiilor agricole.

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.