Sus

Raven achiziționează Smart Ag și DOT

Agroind Cauaceu SA / Articole  / Raven achiziționează Smart Ag și DOT

Raven achiziționează Smart Ag și DOT

Specialistul în agricultura de precizie și de ghidare, Raven, achiziționează majoritatea părților furnizorului de platforme autonome polivalente din Canada. Constructorul american Raven, bine cunoscut pentru soluțiile de ghidare și agricultură de precizie, a anunțat că lucrează la noi orientări strategice începând din ultima parte a anului 2019.

Una dintre acestea, numită Raven Autonomy, vizează în special accelerarea cercetării și dezvoltării pentru robotica agricolă, în scopul de a deveni lider de piață în acest domeniu. În acest sens, compania a achiziționat Smart Ag, un constructor capabil să transforme mașinile agricole în roboți. Raven Autonomy intenționează să răspundă marilor provocări ale agriculturii de azi, iar tehnologia sa va permite marilor comercianților să își extindă operațiunile, să aloce resurse în mod inteligent și să reducă dependența de muncă umană.

Smart Ag a fost fondată în 2015 pentru a rezolva criza de muncă în creștere din producția agricolă. Astăzi, Smart Ag oferă kituri de retrofit aftermarket pentru automatizarea echipamentelor agricole, precum și o platformă pentru conectarea, gestionarea și exploatarea în siguranță a utilajelor agricole autonome. Pe lângă tehnologia dovedită, Smart Ag aduce la Raven o rețea de dealeri consacrată și o echipă de dezvoltare calificată.

O a doua perspectivă deschisă de Raven în domeniul automatizării agriculturii este achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni ale DOT, un constructor canadian de platforme motorizate multi-utilaje U-shapped, fără cabină și automatizate în întregime. Aceste motoare, care nu mai au nimic în comun cu tractoarele pe care le cunoaștem azi, constituie o adevărată revoluție care ar putea cuprinde domeniul mașinilor agricole. Prin această achiziție, Raven dispune de atuuri solide și de un catalog complet cu care poate să răspundă provocărilor roboticii agricole. Cele două companii au anunțat că această asociere va accelera dezvoltarea și comercializarea acestor noi soluții.

„În ultimul an și jumătate al colaborării cu DOT, Raven a ajuns să înțeleagă valoarea și unicitatea platformei DOT”, a declarat Dan Rykhus, președinte și director executiv al Raven Industries. „Continuăm investiția în această tehnologie unică și ieșită din comun. Investind în creșterea DOT, credem că avem capacitatea de a ne îndrepta către următoarea revoluție a agriculturii de producție.”

Prin această pachet majoritar, Raven va folosi punctele tari ale fiecărei entități pentru a impulsiona comercializarea și adoptarea eforturilor de autonomie în agricultură. Raven este liderul de piață în domeniul tehnologiei de ghidare, direcție și control al mașinilor, în timp ce DOT aduce planificarea ghidării în teren, experiența de control a utilizatorilor, siguranța mașinii și software-ul de comunicare la distanță.

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.