Sus

România a primit ratingul „excepțional” pentru producția agricolă din 2021

Agroind Cauaceu SA / Articole  / România a primit ratingul „excepțional” pentru producția agricolă din 2021

România a primit ratingul „excepțional” pentru producția agricolă din 2021

GEOGLAM (Group on Earth Observations Global Agricultural Monitoring Initiative) a acordat României un rating „excepțional” pentru producția agricolă din anul 2021. Culturile cele mai importante care îi plasează pe fermierii români pe primul loc sunt grâul, orzul și rapița. MADR ne anunță că, potrivit datelor operative din data de 16 august 2021, „producția totală de grâu recoltată este de 11,33 milioane de tone, fiind cea mai mare producție înregistrată de la data aderării României la Uniunea Europeană.”

Producții medii situate peste media națională de 5.346 kg/ha s-au realizat în vestul țării în județele Satu Mare, Timiș, Bihor, Arad, dar si în județele Olt, Caraș Severin, Ialomița. Brăila și Botoșani. Și la celelalte cereale: secară, triticale, orzoaică, ovăz, mei, hrișcă, etc., s-au obținut producții bune, astfel că producția totală de cereale până la această dată depășește 15 milioane tone.
La rapiță în anul 2021 s-a înregistrat cea mai mare producție medie la hectar (3.022 kg/ha) din 2007 și până în prezent, datorită soiurilor folosite, aplicării tehnologiei adecvate cât și a condițiilor agro-meteorologice favorabile.

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.