Sus

Sumitomo Chemical și BASF anunță fungicidul Pavecto

Agroind Cauaceu SA / Articole  / Sumitomo Chemical și BASF anunță fungicidul Pavecto

Sumitomo Chemical și BASF anunță fungicidul Pavecto

Sumitomo Chemical și BASF au anunțat recent că au depus o cerere de autorizare către autoritățile europene pentru un nou fungicid, Pavecto. Potrivit celor două companii, acest fungicid ar putea juca „un rol important în gestionarea rezistențelor”.

Noua substanță activă a fungicidului poartă numele comun ISO de metyltetraprole. Aparținând grupului de fungicide, „structura chimică a acestei substanțe, tetrazolinone, reprezintă o adevărată noutate”, precizează cele două companii în comunicatul comun.

Care este ținta fungicidului Pavecto? Lupta contra „patogenilor care au dezvoltat o rezistență la strobilurinele disponibile pe piață”. Acest produs fungicid ar putea fi foarte eficace și contra mai multor boli, între care septorioza grâului.

„Intenționăm să depunem cererile de autorizare pentru Pavecto și în alte țări, și așteptăm cu nerăbdare ca toate produsele formulate pe bază de Pavecto să fie puse la dispoziția unui număr cât mai mare de agricultori din întreaga lume”, declară Kimitoshi Umeda, șeful diviziei Internaționale Agrosolutions de la Sumitomo Chemical.

„Agricultura reprezintă o piață dinamică ale cărei cerințe evoluează neîncetat și unde apar numeroase provocări. Pavecto va completa gama noastră de fungicide, transformând în realitate promisiunea noastră de a oferi lumii agricole noi tehnologii și soluții”, adaugă Livio Tedeschi, vice președinte senior la BASF Crop Protection Europe. Alte cereri de omologare sunt prevăzute la nivel mondial. Sub rezerva autorizării, Sumitomo Chemical și BASF se așteaptă ca formulele pe bază de Pavecto să fie lansate pe piața europeană începând din 2022.

Sursa: Agrotrend

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.