Sus

Ursula von der Leyen întinde o mână fermierilor

Agroind Cauaceu SA / Articole  / Ursula von der Leyen întinde o mână fermierilor

Ursula von der Leyen întinde o mână fermierilor

Ursula von der Leyen vrea să relanseze „un dialog strategic privind viitorul agriculturii în Uniunea Europeană”. În timpul ultimului discurs referitor la starea Uniunii din mandatul său, pe 13 septembrie 2023 în fața Parlamentului de la Strasbourg, ea „a ținut să aducă un omagiu și respect fermierilor care asigură securitatea aprovizionării noastre”, recunoscând că aceștia „sunt supuși impactului tot mai mare, asupra muncii și veniturilor lor, al agresiunii ruse împotriva Ucrainei, al schimbărilor climatice, cu secetele, incendiile şi inundațiile pe care le provoacă, dar și al noilor obligații”.

„Avem nevoie de mai mult dialog și de mai puțină polarizare. De aceea, dorim să ne angajăm într-un dialog strategic privind viitorul agriculturii în UE. Sunt și rămân convinsă că agricultura și conservarea naturii pot merge mână în mână”, a adăugat Von der Leyen.

Cu toate acestea, punctul central al politicii sale, Pactul Verde (Green Deal), a cristalizat criticile reprezentanților unei părți a lumii agricole. Cea mai recentă bătălie este votul pentru legea privind refacerea naturii. Votul a fost obținut în data de 12 iulie 2023 în ciuda opoziției puternice din partea propriului ei grup parlamentar, PPE (conservatori), majoritate în Parlamentul European.

Celălalt punct forte al discursului său a vizat extinderea Uniunii. Bruxelles trebuie să-și prezinte în toamnă recomandările privind deschiderea negocierilor de aderare pentru Ucraina și Moldova. Cinci țări din Balcanii de Vest sunt și ele candidate la aderare, dintre care unele negociază cu Uniunea Europeană de un deceniu. „Nu putem – nu ar trebui – să așteptăm să schimbăm tratatele pentru a merge mai departe pe calea extinderii”, a subliniat Ursula von der Leyen.

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.