Sus

128,5 milioane de euro pentru promovarea produselor agricole europene

Agroind Cauaceu SA / Articole  / 128,5 milioane de euro pentru promovarea produselor agricole europene

128,5 milioane de euro pentru promovarea produselor agricole europene

Comisia Europeana a lansat ieri, 12 ianurie, un apel pentru obtinerea cofinantarii campaniilor de promovare pentru produsele agricole europene. „Programele se vor desfasura in Uniunea Europeana si in tarile terte avand obiectivul de a promova consumul si de a face cunoscute numeroasele produse de calitate ale producatorilor europeni, detaliaza Comisia in comunicatul de presa. Organizatiile de producatori si asociatiile din UE pot trimite deja propunerile lor urmand acest link. Apelul este deschis pana in data de 20 aprilie, urmand ca proiectele depuse sa fie evaluate si selectate.”

Prioritate pentru tarile terte
Comisarul european pentru agricultura, Phil Hogan, a facut din deschiderea pietelor terte catre produsele europene una dintre prioritatile sale: „Proiectele depuse in 2016 au demonstrat ca noua politica de promovare s-a dovedit mai deschisa din moment ce jumatate din proiectele selectate nu beneficiasera pana atunci de finantare europeana. Prioritatile pentru anul 2017 reflecta mai mult ca niciodata deschiderea catre tarile terte in comparatie cu anii precedenti.”

Comisia Europeana va organiza o zi informationala pe 31 ianuarie 2017, la Bruxelles, pentru a prezenta mai multe exemple de programe reusite. Pentru mai multe informatii despre aceasta zi informationala si despre inscrieri urmati acest link.

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.