Sus

Cotatiile cerealelor europene la Bursa inainte de raportul USDA din 12 ianuarie

Agroind Cauaceu SA / Articole  / Cotatiile cerealelor europene la Bursa inainte de raportul USDA din 12 ianuarie

Cotatiile cerealelor europene la Bursa inainte de raportul USDA din 12 ianuarie

Cerealele europene si-au pastrat pretul miercuri dupa-amiaza, in asteptarea raportului lunar al ministerului american al Agriculturii, prevazut sa fie dat publicitatii azi, 12 ianuarie. Piata afiseaza prudenta inainte de raportul de joi, ce va fi comunicat in aceasta seara la ora 19:00, si volumele de schimb raman relativ limitate. In intreaga lume, conditiile meteo geroase i-au determinat pe analisti sa-si revizuiasca estimarile recoltelor, cu exceptia celor de la UkrAgroConsult care estimeaza ca stratul de zapada din Ucraina si Rusia este suficient pentru a proteja culturile de gerul ce continua sa loveasca Europa.

Ieri, 11 ianuarie, dupa ora 15:00 (13:00 GMT), cursul graului a pierdut 25 de eurocenti pentru contractele cu livrare in luna martie la 169,50 euro/tona, si s-a stabilit la 171,75 euro/tona pentru contractele cu livrare in luna mai. Si porumbul a cunoscut o scadere usoara, pierzand 50 de eurocenti pentru contractele cu livrare in lunile martie si iunie, respectiv 168,50 si 171,25 euro/tona.

Cotatiile rapitei si a soia sunt puternic influentate de cursul petrolului, caci sunt utilizate la fabricarea carburantilor. Cat despre rapita, aceasta a cunoscut o crestere a pretului pentru livrarile la termen, dupa care cotatiile au scazut cu un euro la Bursa Euronext din Paris. Cotatia rapitei a ajuns acum la 411,75 euro/tona, pentru contractele cu livrare in luna februarie si la 409 euro pentru cele cu livrare in luna mai.

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.