Sus

769,36 hectare cultivate în 24 de ore în România!

Agroind Cauaceu SA / Articole  / 769,36 hectare cultivate în 24 de ore în România!

769,36 hectare cultivate în 24 de ore în România!

În România, în partea de sud a țării, lângă orașul Slatina, Bednar în colaborare cu John Deere au organizat la mijlocul lunii iulie evenimentul „24 Hours Record”. A fost utilizat un ansamblu format din tractorul John Deere 9RX 640 și un cultivator Bednar Swifterdisc XE 18400 Mega, grație căruia a fost doborât recordul mondial pentru numărul de hectare cultivate în 24 de ore, ce data din anul 2007.

România a fost aleasă datorită suprafețelor de teren extinse pe care le dețin fermele locale. Pentru a demonstra utilizarea reală și potențialul ansamblului, proba a avut loc pe șase terenuri diferite de pe care s-a recoltat recent grâu, rapiță de iarnă și mazăre. Cel mai întins teren pe care l-a prelucrat ansamblul în timpul evenimentului a avut o suprafață de 161,36 hectare. Producția medie a fost de aproximativ 32,6 hectare pe oră, iar consumul de combustibil a fost de 3,1 litri pe hectar. În această perioadă, echipa a parcurs 450,7 kilometri, iar consumul total de combustibil a ajuns la 2355,6 litri.

Adâncimea de lucru setată la grapa cu discuri a fost de 7 centimetri. Timpul de inactivitate al ansamblului, necesar pentru întreținerea esențială și alimentare, a fost de doar 24 de minute. Conducătorii au făcut schimb în timpul lucrului, de exemplu, atunci când mașina întorcea la capăt de rând.

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.