Sus

Jaguar Terra Trac a obținut medalia de aur la expoziția SIMA 2019 de la Paris

Agroind Cauaceu SA / Articole  / Jaguar Terra Trac a obținut medalia de aur la expoziția SIMA 2019 de la Paris

Jaguar Terra Trac a obținut medalia de aur la expoziția SIMA 2019 de la Paris

Claas a produs modelul Jaguar cu numărul 40.000 la fabrica din Harsewinkel. De la începutul producției seriei de modele Jaguar în 1973, compania a devenit lider mondial în combine autopropulsate de recoltat furaje.

Soluții inovatoare și o eficiență remarcabilă au definit povestea de succes a combinei Jaguar de-a lungul celor patru decenii de activitate. Cel mai recent exemplu este medalia de aur pentru inovație obținută de modelul Jaguar Terra Trac în cadrul expoziției SIMA desfășurată la Paris.

Povestea a început în 1973…

Cultivarea tot mai intensă a porumbului la finalul anilor 1960 necesita o tehnologie de recoltare cu productivitate mai ridicată, în timp ce implementele atașate și unitățile tractate ajunseseră la limitele lor de performanță. Claas a recunoscut rapid potențialul acestui segment și, în iunie 1973, a început producția unei combine autopropulsate pentru recoltat furaje de înaltă performanță, Jaguar 60 SF. Aceasta a fost urmată după numai trei ani, în 1976, de JAGUAR 80 SF cu o serie de îmbunătățiri semnificative: capacitatea de a separa cilindrul de tocare și rola de admisie, o suflantă de evacuare și un sistem de ghidare automată. După o extindere a gamei cu modelul Jaguar 70 SF, următoarea generație care includea patru modele a fost lansată în 1983. Cu peste 7.000 de unități vândute, Jaguar 690, 680, 685 și 675 au propulsat compania Claas pe poziția de lider de piață în Europa. Cinci ani mai târziu, gama a fost mărită la șase modele, cu o putere a motorului între 354 CP și 215 CP.

JAGUAR 800 stabilește noi standarde

Seria de modele Jaguar 800 a fost introdusă în producția de pre-serie la scară mică în 1993. Motoarele noii serii de modele, cu puteri între 228 kW (310 CP) și 354 kW (481 CP), erau montate transversal în spatele axei viratoare, permițând echiparea cu sisteme de transmisie simple, directe, o alimentare optimă cu aer de răcire și acces ușor în interiorul utilajului. Această configurație inovatoare a constituit un etalon pentru combinele de recoltat furaje avansate utilizate astăzi în întreaga lume. Datorită sarcinii favorabile pe puntea motoare, era posibilă pentru prima dată montarea unor implemente frontale pentru porumb cu 8 rânduri. Un accelerator a fost amplasat direct în spatele zdrobitorului de boabe pentru a accelera fluxul de material tocat.

O variantă specială a seriei de modele Jaguar 800 a fost Field Shuttle, comercializată începând cu 1997. Aceasta se baza pe modelul Jaguar 880 și era disponibilă într-o versiune cu remorcă (FS 880 T) și una cu container (FS 880 C). Conceptul logistic inovator a permis tractarea unor remorci convenționale de camion la o combină de recoltat furaje Jaguar sau montarea unui container. În acest caz, procesul de transfer al materialului recoltat avea loc la capătul terenului, pentru a evita pătrunderea pe câmp a vehiculelor de transport.

O bornă importantă în materie de putere a fost atinsă în 2001, motorul modelului Jaguar 900 dezvoltând o putere de 445 kW (605 CP). O altă inovație era designul complet nou al spațiului de lucru al operatorului. Toate funcțiile erau ușor reglate și monitorizate prin intermediul unui terminal. Începând cu sezonul 2003, clienții au putut opta pentru versiunea Speedstar care atingea o viteză maximă de 40 km/h. Legendara Green Eye, lansată în 2006, dezvolta o putere remarcabilă de 623 CP și era prevăzută cu numeroase inovații pentru sporirea eficienței și a confortului utilizatorului.

JAGUAR 900: următoarea generație

Seria Jaguar 900 lansată în 2008 se caracteriza printr-o performanță extraordinară și o calitate superioară a tocării. Noile modele erau echipate cu motoare de puteri variate, un nou sistem inteligent de gestionare a motorului, măsurare continuă a umezelii, sistemul Cebis confortabil și un nou cilindru de tocare V-Max. Sistemul de umplere automată Auto-Fill din dotarea modelului Jaguar 900 a fost premiat cu o medalie de aur la târgul Agritechnica din 2009. Acest sistem permite încărcarea mai simplă, automată a remorcii, reducând semnificativ efortul operatorului.

Claas Jaguar a primit un alt premiu prestigios în cadrul târgului Agritechnica din 2011, „Utilajul anului”. Printre caracteristicile care au impresionat juriul s-a numărat noul sistem de control Dynamic Power, care furnizează întotdeauna exact puterea de care este nevoie. Începând din 2013, seria 900 a inclus și variante cu motoare foarte puternice ce respectă prevederile standardului de emisii Tier 4i.

În 2014 a fost lansată următoarea generație a seriei de modele Jaguar 800. Și în acest caz, sistemul de control automat al puterii motorului Dynamic Power asigură o eficiență și o productivitate maxime atât la sarcină parțială, cât și totală, crescând și reducând automat puterea motorului. Prin urmare, operatorul lucrează întotdeauna în gama cea mai eficientă de turații ale motorului și cu un nivel ridicat de confort în cabina reproiectată.

În anul fiscal 2017, Claas a lansat o variantă îmbunătățită a seriei Jaguar 900 de combine de recoltat furaje cu eficiență dovedită de-a lungul mai multor ani. Caracteristici noi: acționarea continuu variabilă a implementului frontal, un sistem îmbunătățit de flux de material recoltat, un nou concept de șasiu și sistemul Claas Auto Fill pentru descărcare fără pierderi, în lateral și spate.

Combina cu numărul 40.000 este prevăzută cu șenile Terra Trac

Cel mai recent membru al familiei Jaguar de la Claas, care s-a alăturat gamei în 2018, este Jaguar 960 Terra trac. Este prima combină de recoltat furaje echipată din fabrică cu un sistem de șenile. Noul concept asigură o protecție optimă a solului în orice condiții, având în același timp o lățime adaptată deplasării pe șosea. Un sistem inteligent de protecție la capăt de rând previne deteriorarea covorului de iarbă și permite operarea utilajului pe tot parcursul anului. Acest utilaj inovator a primit o medalie de aur pentru inovație în cadrul expoziției Sima desfășurate la Paris.

Cu 12 modele în două serii, Claas oferă o gamă cuprinzătoare de combine autopropulsate de recoltat furaje pentru fiecare tip de utilizare. De la începutul producției utilajului Jaguar, Claas a îmbunătățit și hederele, punând un accent deosebit pe un flux optim de material recoltat și eficiență maximă. În prezent sunt disponibile hederele Direct Disk, Pick Up și hederul pentru porumb Orbis.

Utilajul Jaguar cu numărul 40.000 a ieșit de pe linia de producție pe șenile Terra Trac și cu un design special al panourilor laterale. Această bornă de producție va fi marcată prin folosirea în toată lumea a unor utilaje demonstrative cu un jaguar pe partea laterală.

Sursa: Claas

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.