Sus

Euralis Semences și Caussade Semences Group au semnat acordul

Agroind Cauaceu SA / Articole  / Euralis Semences și Caussade Semences Group au semnat acordul

Euralis Semences și Caussade Semences Group au semnat acordul

Acționarii de la Euralis Semences și cei de la Caussade Semences Group au semnat, vineri 19 iunie, acordul de colaborare între cele două întreprinderi. Proiectul, inițiat în cursul lunii iulie 2019, are ambiția de a „deveni un actor-cheie european al semințelor”.

Noul proiect va deveni operațional începând cu 1 septembrie 2020 și vine cu o ofertă ce constă în mai multe varietăți de plante și o rețea de producători și utilaje industriale răspândită pe întregul continent european. „Cu peste 350 milioane de euro cifră de afaceri și 2.000 de colaboratori, acest nou ansamblu va integra top 10 ale producătorilor de semințe de cultură mare mondiali cu poziții de lideri în ceea ce privește anumite varietăți”.

Pe o piață de concurență, se dorește și „securizarea producțiilor agricultorilor, continuarea investițiilor în Cercetare și Dezvoltare (la ora actuală, 31 de milioane de euro sunt consacrate în fiecare an acestui domeniu de cele două companii), necesare dezvoltării activităților și întăririi poziției pe piață”.

Noua entitate are cifre impresionante: 2.000 de colaboratori, o cifră de afaceri de 350 milioane de euro, 8 zone de producție situate în Franța, România, Ucraina și Spania și un sit n construcție în Rusia, 17 stații de cercetare în Europa, 45.000 de hectare de producție repartizate în 5 țări, active în diferite specii de plante: porumb, floarea-soarelui, rapiță, cereale păioase, soia, sorg și legume.

Philippe Saux și Pierre Flye Sainte Marie, directorii generali de la Euralis și Caussade au declarat că „în cursul discuțiilor începute încă din iulie 2019, am constatat că întreprinderile noastre prezintă numeroase complementarități atât referitor la soiuri și utilaje industriale cât și la piețe. Pe o piață cu o concurență mare unde fuziunile au accelerat în ultimii ani, este indispensabil să ne unim ca să putem menține o talie normală. Această fuziune ne va oferi posibilitatea să ne continuăm dezvoltarea pe piețele noastre actuale și în noi teritorii.”

Mai multe informații despre organizarea și conducerea viitoarei entități vor fi comunicate la 1 septembrie 2020.

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.