Sus

Claas a produs combina de recoltat cu numărul 500.000

Agroind Cauaceu SA / Articole  / Claas a produs combina de recoltat cu numărul 500.000

Claas a produs combina de recoltat cu numărul 500.000

Producătorul german sărbătorește producția a jumătate de milion de combine de recoltat în aproape 90 de ani. Povestea a început în 1936, când Claas și-a prezentat utilajul de secerat-treierat-legat cu principiul fluxului transversal (sau pe scurt M.D.B). 88 de ani mai târziu, aproape 500.000 de combine au fost produse în cele patru fabrici răspândite pe trei continente. Producătorul german a continuat să-și dezvolte și să-și extindă gama, precum și mijloacele de producție.

Uzina istorică din Harsewinkel (Germania) a fost multă vreme singura linie din care proveneau utilajele Claas. Aici a fost asamblat Hercules în 1953, prima combină autopropulsată a producătorului, apoi modelele Europa și Columbus, primele succese comerciale ale companiei germane. În 1961, Matador Gigant a stabilit noi standarde, cu o lățime a hederului de până la 6,0 m. Alte repere definitorii ale industriei din anii 1960 au inclus nume binecunoscute precum Senator, Comet, Cosmos, Corsar, Mercator, Protector și Compact.

Urmează o listă lungă de utilaje și modele, mai mult sau mai puțin cunoscute și vândute, între care Dominator și Lexion ocupă un loc aparte. În timp ce Dominator a fost lansat în 1971, Lexion a apărut în 1995. Vândut în 100.000 și, respectiv, 75.000 de unități, acesta reprezintă mai mult de o treime din modelele producătorului. Din 1997, a început să-și sărbătorească triumful la nivel mondial tehnologia șasiului Terra Trac din cadrul modelului Lexion, care asigură protecția solului, disponibilă și pentru Trion din 2021.

În zorii anului 2000, Claas a investit în străinătate cu lansarea primelor utilaje Crop Tiger, construite în India și adaptate pieței locale. Câțiva ani mai târziu, când producătorul își propusese deja să atace noul continent prin acorduri, apoi sub propriile culori, Claas a decis în 2001 să instaleze o linie de asamblare în Statele Unite în orașul Omaha (Nebraska). De aici va ieși Lexion „CAT”, dedicată în principal pieței nord-americane și recunoscută după modelele galbene și negre, abandonată în 2019. Aventura a fost punctată și de preluări, precum germanii de la Bautz în 1969, sau chinezii de la Jinyee în 2013.

Cei mai noi membri ai familiei de combine Claas sunt seriile Trion și Evion prezentate în 2021 și 2023. Împreună cu Lexion, acestea oferă o gamă unică de produse și echipamente, de la modelul de 205 CP cu cinci scuturători de paie, la modelul Lexion 8900 Terra Trac de 790 CP cu APS Synflow Hybrid. Toate cele trei serii permit o creștere suplimentară a eficienței treieratului datorită sistemului de gestionare al motorului Dynamic Power și funcțiilor extinse Cemos. În funcție de profilul cerințelor, este disponibilă o gamă foarte mare de hedere, de la hederul convențional cu melc la hederele ultramoderne și automate Vario și hederele cu bandă Convio Flex, cu o bară de tăiere flexibilă și control al rabatorului basculant.

Pentru a sublinia rețeaua globală de producție a combinelor de recoltat Claas și pentru a permite tuturor locațiilor să participe în mod egal la aniversare, au fost și sunt produse mai multe utilaje aniversare cu un aspect special. Modelele Lexion, Trion, Evion și Dominator vor fi expuse la diferite târguri comerciale naționale și internaționale, precum și cu ocazia zilelor aniversare din diverse zone și în cadrul demonstrațiilor în următoarele săptămâni și luni. Designul este un omagiu adus istoriei combinelor de recoltat Claas: culoarea argintiu metalizat reprezintă începuturile producției de combine de recoltat Claas până în 1961, verdele crud metalizat reprezintă binecunoscutul cod de culori Claas introdus în 1966 cu modelul Senator. Înnodătorii stilizați integrați în caracterele Claas de pe ambele părți ale utilajelor aniversare fac referire la vechiul logo al companiei, cu celebrul cioc de înnodător Claas, primul brevet Claas înregistrat în 1921.

Cele 500.000 de combine de recoltat Claas sunt, mai presus de orice, 500.000 de povești de succes, deoarece fermierii și antreprenorii din întreaga lume și-au dovedit încrederea în noi de 500.000 de ori”, explică Jan-Hendrik Mohr, CEO Claas. „Prin urmare, sărbătorim această aniversare la nivel internațional prin lansarea globală a mai multor utilaje aniversare la Harsewinkel, Omaha și Gaomi. Acest lucru reflectă și apreciază, de asemenea, competența noastră internațională și rețeaua de producție de combine de recoltat, care, desigur, include și locația noastră de producție pentru hedere și culegătoare de porumb din Törökszentmiklos, Ungaria.”

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.