Horsch prezintă semănătoarea autonomă Horsch RO G 500
Constructorul bavarez Horsch a prezentat la expoziția internațională Bahia Farm Show (Brazilia) noul său concept de semănătoare autonomă, Horsch RO G 500. Mașina a fost testată în anul 2022, timp de șase luni, în cadrul campaniei de semănat soia în regiunea Matopiba (Maranhão, Tocantins, Piauí și Bahia), în nord-estul Braziliei.
În opinia lui Michael Horsh, fondatorul companiei și responsabil pentru dezvoltarea mașinii Brazilia este „foarte interesantă ca punct de lansare pentru acest prototip, deoarece țara dispune de ferme cu suprafețe din ce în ce mai mari și este perfect logic să avem o semănătoare autopropulsată atunci când sunt două recolte pe an”. „Nu este vorba despre o mică unitate robotizată, interesul nostru este să lucrăm suprafețe mari”, a declarat Michael Horsch. Horsch RO G 500 are o unitate motor centralizată, poziționată deasupra rândurilor de plantare, tracțiune dublă și o distanță între roți de 11 și, respectiv, 4 metri, iar lățimea de lucru este de 24 până la 36 metri. Prin acestă configurație cu un două seturi de patru roți mari şi mici, se reduce compactarea, în principal pe solurile umede. Cele două rezervoarele centrale de semințe au o capacitate totală de 12.000 litri.
Noua semănătoare este dotată cu secții de semănat din seria Horsch Maestro, cu discuri duble în V, cu roată de limitare a adâncimii, ceea ce asigură plasarea precisă a semințelor și menținerea constantă a adâncimii de semănat. Horsch RO G 500 vine cu o serie de avantaje: greutatea necesară pentru tăierea rândurilor și discurile de presiune poate fi transferată foarte eficient de la rezervoarele de semințe și motor pe șasiu, la bara de plantare și este distribuită pe toată lățimea de lucru. La rândul său, înălțimea șasiului permite barei de plantare să copieze neregularitățile solului.
„Suntem preocupați în special de integrarea optimă a robotului în fluxul de lucru operațional, deoarece în utilizarea practică accentul se pune în principal pe autonomie și logistică. Autonomia aduce avantajul de a putea opera sisteme foarte avansate prin instrumente digitale precum smartphone-uri și tablete, profitând de expertiza agronomică și, astfel, creând un model de operare nou și modern”, a subliniat Michael Horsch.
Fara comentarii
Sorry, the comment form is closed at this time.