Sus

John Deere semnează un nou parteneriat cu Yara

Agroind Cauaceu SA / Articole  / John Deere semnează un nou parteneriat cu Yara

John Deere semnează un nou parteneriat cu Yara

John Deere și Yara își unesc forțele și anunță un nou parteneriat care vizează combinarea expertizei agronomice a celor de la Yara cu tehnologia de precizie a utilajelor John Deere. Parteneriatul ar trebui să permită fermierilor să optimizeze utilizarea îngrășămintelor și, astfel, să contribuie mai bine la proiectul „Farm to Fork” propus de Uniunea Europeană. Pentru a produce mai eficient și mai durabil, datele colectate trebuie să fie de înaltă calitate și, mai presus de toate, utilizabile. Fără a uita evident că trebuie să dispunem de tehnologia necesară pentru a pune în practică aceste cunoștințe agronomice. Aici digitalizarea are un rol esențial, pentru că trebuie să vină în sprijinul fermierilor ca să-și optimizeze productivitatea.

Pentru a realiza acest lucru, cele două companii își propun să îmbunătățească conectivitatea dintre platforma lor digitală, John Deere Operations Center și Yara Atfarm. Împreună, vor să ofere fermierilor recomandări personalizate cu privire la aplicarea îngrășămintelor, bazate pe date agronomice precise pentru a garanta că aplicarea dozei este cea mai precisă în raport cu nevoile culturii. Platforma Atfarm folosește cunoștințele companiei norvegiene pentru a monitoriza dezvoltarea biomasei culturilor, precum și absorbția azotului în timpul ciclului de creștere. Obiectivul este generarea de hărți de prognoză pentru fiecare parcelă.

Datele sunt apoi partajate cu Centrul de Operațiuni John Deere pentru a fi încărcate pe utilajele mărcii. Înainte de transfer, fermierul poate adăuga informații dacă este necesar și, astfel, își poate planifica intervențiile în teren. Apoi, transferul către utilaj se realizează wireless cu condiția ca echipamentul să aibă un terminal compatibil cu 4G, sau chiar 5G. De aici, modularea dozei nu mai pune nicio problemă și totul devine foarte simplu. Testele arată că fermierii își pot crește randamentul cu până la 7%, economisind în același timp până la 14% azot.

Primul test la scară largă din sezonul 2024 va fi realizat cu un grup de fermieri germani, francezi și britanici. În plus, cei doi parteneri vor continua să colaboreze la alte posibilități de îmbunătățire a eficienței îngrășământului aplicat. „Atingerea obiectivului ambițios al Strategiei „Farm to Fork” de a reduce pierderile de îngrășăminte cu 50% în 2030 necesită ca industria să colaboreze. Prin parteneriatul cu John Deere, fermierii vor putea folosi recomandările noastre într-un mod ușor și practic. Acest lucru contribuie la o producție alimentară mai durabilă, fără a adăuga complexitate fermierilor”, spune James Craske, VP Digital Solutions Europe la Yara International.

La rândul său, Katharina Nies, director de marketing pentru agricultura de precizie la John Deere, subliniază: „Pentru cultivatorii de cereale, fertilizarea culturilor este o modalitate de a crește și mai mult recoltele. Asocierea cu Yara face posibilă combinarea recomandărilor de fertilizare bazate pe știință cu echipamentele John Deere conectate, extrem de precise și de inteligente. Prin aceasta, fermierii pot obține niveluri mai mari de eficiență în utilizarea îngrășămintelor”.

Comunicatul de presă

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.