Sus

Lemken investește în Inteligența Artificială

Agroind Cauaceu SA / Articole  / Lemken investește în Inteligența Artificială

Lemken investește în Inteligența Artificială

Constructorul german a cumpărat acțiuni la compania olandeză Track 32, specializată în detectarea și identificarea buruienilor. De la achiziționarea Steketee, Lemken a investit masiv în controlul mecanic al buruienilor. Producătorul german tocmai a inițiat o investiție în Track 32, un start-up olandez specializat în camere și inteligență artificială pentru identificarea buruienilor.

Cu IC-Weeder AI, LEMKEN a prezentat deja o sapă care poate face distincția corectă între sfecla de zahăr și buruieni, chiar și în cazul infestării puternice cu buruieni. Software-ul care face posibil acest lucru a fost dezvoltat de compania olandeză de tehnologie agricolă, Track32, în care LEMKEN a cumpărat acțiuni. Întreprinderea de familie Lemken profită astfel de oportunitatea de a dezvolta tehnologii orientate spre viitor, datorită unui partener competent”, se arată în comunicatul de presă.

Fondatorul Joris IJsselmuiden declară: „În calitate de companie specializată în software și inteligență artificială, dezvoltăm și soluții pentru agricultura arabilă și procesele cu efect de seră. Cu LEMKEN ca investitor și client, ne vom putea concentra și mai mult pe dezvoltarea ulterioară a software-ului nostru și vom beneficia și de faptul că suntem mai aproape de clienții finali.”

Pentru LEMKEN, pe lângă potențialul de piață, investiția corespunde unui alt aspect, cel al sustenabilității, deoarece specialistul în mașini agricole mizează pe faptul că uneltele astfel echipate aduc o contribuție majoră la practicarea agriculturii regenerative.

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.