Sus

Maschio Gaspardo intră în domeniul roboticii

Agroind Cauaceu SA / Articole  / Maschio Gaspardo intră în domeniul roboticii

Maschio Gaspardo intră în domeniul roboticii

Constructorul italian Maschio Gaspardo ne anunță că a devenit acționar majoritar la start-up-ul italian Free Green Nature, specializat în robotică agricolă. Urmând modelul concurenților săi germani, italienii de la Maschio Gaspardo, companie specializată în producția de echipamentele agricole pentru arat, semănat, arhitectură peisageră, producția de utilaje pentru tratarea culturilor, recoltare și prelucrarea fânului, se lansează în domeniul roboticii devenind acționar principal la Free Green Nature. Acest start-up italian este specializat în conceperea, dezvoltarea, și producția de utilaje de tehnologie înaltă, în special echipamente mecatronice, sisteme robotice pentru agricultură și utilaje pentru controlul virușilor și bacteriilor.

Primul proiect dezvoltat de Free Green Nature este Icaro X4, „primul robot hibrid din lume destinat prevenirii bolilor fungice precum putregaiul și mana, tipice podgoriilor, profitând de puterea razelor ultraviolete UV-C, în deplină siguranță pentru oameni și mediu”. În comunicatul de presă ni se spune că „pe lângă reducerea drastică a substanțelor chimice din viticultură, acest robot reduce emisiile de CO2 datorită unui motor cu sistem hibrid integrat”.

Proiectul se bazează pe un sistem sofisticat de tehnologii, de la mecanică la cinematică, electronică și tehnologia informației. Compania a dezvoltat independent un sistem RTK (Real Time Kinematic), constând din antene pentru georeferențiere, un sistem de telemetrie ușor de utilizat și accesibil de pe smartphone, o stație de analiză meteorologică a mediului și camere de securitate cu inteligență artificială, toate în conformitate cu prevederile industriei 4.0.

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.