Sus

Pentru Claas anul 2021 a adus o creștere de două cifre

Agroind Cauaceu SA / Articole  / Pentru Claas anul 2021 a adus o creștere de două cifre

Pentru Claas anul 2021 a adus o creștere de două cifre

Claas și-a prezentat bilanțul pentru anul 2021 în cadrul unei conferințe de presă. Acest bilanț este unul pozitiv, cu o creștere de 19% față de anul 2020. În ciuda pandemiei de Covid-19 și a dificultăților de aprovizionare, anul 2021 este unul foarte bun pentru Claas, compania anunțând o cifră de afaceri ce atinge aproape 4,8 miliarde de euro, ceea ce înseamnă o creștere de 18,7% față de anul 2020. Pentru anul 2022, constructorul german mizează pe o cerere stabilă în principalele regiuni de distribuție. Thomas Böck, directorul general al grupului Claas, precizează că marca a „atins o creștere de două cifre în toate regiunile lumii și o îmbunătățire netă a rentabilității”.

Cheltuielile consacrate domeniilor cercetării și dezvoltării au atins 262 milioane de euro în anul 2021 față de 237 milioane în 2020. Această sumă se axează în special pe noile arhitecturi electronice și pe digitalizarea proceselor agricole. Investițiile în bunuri au fost mari, cu 138 de milioane de euro față de 131 milioane în 2020, îndeosebi cu redeschiderea „uzinei viitorului” pentru producția de tractoare la Mans. În urma acestei redeschideri, Claas a mai inaugurat și cea de-a doua fază de modernizare a uzinei de producție de combine de cereale de la Harsewinkel. Cele două uzine utilizează acum sisteme de transport fără conductori, ce oferă un plus de flexibilitate și eficacitate. Claas a mai crescut și capacitatea de producție a uzinei de la Krasnodar, unde au fost produse de patru ori mai multe combine de cereale decât acum cinci ani.

După anularea expoziției Agritechnica 2022, obiectivul celor de la Claas este acela de a păstra contactul cu clienții săi. Acest lucru se va realiza prin evenimente mai localizate, ce vor reuni mai puține persoane decât târgurile tradiționale. Totodată, vor fi prezentate noutățile companiei, în ciuda absenței marilor târguri naționale și internaționale.

Transformarea digitală este un subiect de actualitate pentru Claas, odată cu tranziția digitală a mașinilor, automatizarea lanțurilor de producție, dar și creșterea securității cibernetice în fața riscului atacurilor cibernetice.

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.