Sus

Producătorii europeni de porumb sunt îngrijorați de prețul azotului

Agroind Cauaceu SA / Articole  / Producătorii europeni de porumb sunt îngrijorați de prețul azotului

Producătorii europeni de porumb sunt îngrijorați de prețul azotului

Confederația europeană a producătorilor de porumb a cerut Comisiei Europene să „suspende drepturile antidumping ce lovesc încă din 2019 importurile de soluție azotată pentru a favoriza aprovizionarea pieței europene”. Pentru CEPP (Confederația Europeană a Producătorilor de Porumb), prețul azotului este tot mai mare iar accesul tot mai dificil la acesta este o imensă preocupare. Confederația solicită Comisiei Europene să favorizeze aprovizionarea pieței europene și sa limiteze costurile de producție care devin apăsătoare pentru agricultori în campania următoare.

Sindicatul avertizează, de asemenea, în comunicatul său de presă, asupra faptului că tensiunile legate de prețul gazelor îi afectează și pe „fermierii care vor trebui să-și usuce recoltele”. Cu toate acestea, Confederația Europeană a Producătorilor de Porumb reamintește că porumbul este o sursă de energie regenerabilă, sub formă de gaz cu metanizare și combustibil cu bioetanol.

Un alt subiect de îngrijorare pentru producătorii europeni de porumb: deficitul de soluții de combatere a dăunătorilor care duce la blocaje: „Uniunea Europeană persistă să se angajeze pentru o agricultură din ce în ce mai puțin eficientă, în ciuda diferitelor studii care indică consecințele dezastruoase ale strategiei Farm to Fork, regretă CEPP. Nu putem să susținem atât suveranitatea europeană, cât și să ne angajăm pe această cale.”

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.