Sus

CNH Industrial închide temporar câteva uzine din Europa

Agroind Cauaceu SA / Articole  / CNH Industrial închide temporar câteva uzine din Europa

CNH Industrial închide temporar câteva uzine din Europa

Grupul italo-american CNH Industrial și-a anunțat intenția de a închide temporar câteva dintre uzinele sale de construcție de mașini agricole și de vehicule comerciale în Europa „din cauza crizei de componente esențiale, în special semi-conductori”.

CNH Industrial „își verifică în mod constant programele de producție de mașini agricole, îndeosebi pentru a face față acestei crize în aprovizionare și preconizează închiderea uzinelor vizate pentru o perioadă de opt zile lucrătoare până la finele lunii octombrie”, se arată în comunicatul de presă. Grupul este „determinat să optimizeze operațiunile de fabricare pentru a putea răspunde cererii ridicate”, dar nu precizează care sunt uzinele vizate de această închidere.

Criza mondială de componente electronice lovește în plin industria auto, dar și pe cea a utilajelor agricole, în contextul reluării activității după ridicarea restricțiilor sanitare cauzate de pandemia de coronavirus. Dar, constructorii sunt acum în plină concurență cu alte industrii care utilizează semi-conductorii: calculatoare sau telefoane inteligente.

CNH Industrial, din care familia Agnelli deține un capital de 27% prin Exor, este o companie olandeză apărută în 2013 din fuziunea Fiat Industrial și filiala sa americană CNH Global. CNH Industrial a anunțat în aprilie 2021 că a încheiat negocierile cu constructorul chinez de automobile FAW Jiefang în vederea vânzărilor în domeniul rutier (Iveco, Heuliez), tranzacție căreia i s-a opus guvernul italian.

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.