Sus

World Agri-Tech Innovation Summit 2023 va avea loc San Francisco între 14-15 martie

Agroind Cauaceu SA / Articole  / World Agri-Tech Innovation Summit 2023 va avea loc San Francisco între 14-15 martie

World Agri-Tech Innovation Summit 2023 va avea loc San Francisco între 14-15 martie

San Francisco va găzdui între 14-15 martie ediția 2023 a World Agri-Tech Innovation Summit, eveniment dedicat inovației în agricultură. În acest an, agenda discuțiilor este marcată de carbon farming, soluții bio, robotică, digitalizare și altele.

Și anul acesta nu puteam să nu menționăm situația dificilă prin care trece sectorul primar, cu prețuri vertiginoase la materiile prime, inflație și tensiuni geopolitice care fac munca fermierilor din ce în ce mai dificilă și imprevizibilă. Dar soluțiile interesante pot veni din inovație. Cum ar fi, de exemplu, substanțele agrochimice de origine biologică (așa-numitele biosoluții), care permit apărarea eficientă și durabilă a culturilor. Pe parcursul celor două zile, în California se va vorbi mult și despre date, despre modul în care acestea pot fi colectate pe teren și exploatate pentru a oferi jucătorilor din lanțul de aprovizionare informații valoroase. Date generate de echipamente și tractoare, acum adevărate bijuterii ale tehnologiei, dar și de sateliți, precum și de drone, care sunt din ce în ce mai prezente în mediul rural. Datele provin de la senzorii din câmp, dar și de la smartphone-urile fermierilor și de la platformele de management a părților interesate din întregul lanț de aprovizionare.

Un spațiu important va fi apoi dedicat carbon farming-ului, acel set de practici agronomice care permit captarea carbonului în terenurile agricole, având un impact pozitiv asupra schimbărilor climatice. Dar cum este captat carbonul, cum sunt măsurate și vândute creditele de carbon? Toate acestea sunt întrebări la care se va răspunde în timpul World Agri-Tech 2023.

Se va discuta apoi despre robotica aplicată în teren pentru a depăși lipsa forței de muncă. Dar și de interoperabilitate între agricultura de precizie și platformele cu senzori de câmp. Și îmbunătățirea genetică prin tehnologii moderne, tehnicile de inginerie a plantelor noi (New Breeding Techniques) vor face parte din programul discuțiilor.

Pe parcursul celor două zile de dezbateri și mese rotunde, un spațiu deosebit va fi acordat și startup-urilor, care vor avea ocazia să-și ilustreze soluțiile companiilor și investitorilor prezenți. La World Agri-Tech 2023 vor participa personalități de top ale companiilor mari din sector la nivel global. Între cei prezență îi putem aminti pe Elizabeth Fastiggi de la Amazon Web Services (Aws), Brad Arnold de la AGCO, Peter Eckes de la BASF, Bob Reiter de la Bayer Crop Science, Chuck Magro de la Corteva Agriscience, Ranveer Chandra de la Microsoft, Patrick Sheridan de la Syngenta, Debbie Watts de la Yara și Jorge Heraud de la John Deere.

Cei interesați de subiectele inovației și sustenabilității, se pot înscrie aici la World Agri-Tech Innovation Summit.

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.