Sus

150 de sezonieri români confirmați cu Covid-19 la o fermă din Germania

Agroind Cauaceu SA / Articole  / 150 de sezonieri români confirmați cu Covid-19 la o fermă din Germania

150 de sezonieri români confirmați cu Covid-19 la o fermă din Germania

480 de angajați ai unei exploatații agricole din regiunea bavareză Dingolfind-Landau au fost plasați în carantină după ce 174 dintre aceștia au fost testați pozitiv cu Covid-19, a anunțat într-o conferință de presă administratorul regiunii Dingolfind-Landau, Werner Bumeder. Muncitorii sezonieri provin din România, Ungaria, Bulgaria și Ucraina.

La rândul său, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat luni, 27 iulie 2020, că aproximativ 150 de români care muncesc la fermă respectivă au fost testați pozitiv pentru Covid-19. „În continuarea informațiilor comunicate în data de 26 iulie a.c. cu privire la testarea pozitivă a unor lucrători care își desfășoară activitatea la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau, Republica Federală Germania, MAE precizează că, în conformitate cu informațiile comunicate astăzi, în mod public, de către autoritățile germane, 174 de lucrători din cadrul fermei au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19, alți 298 având rezultate negative, iar cinci vor fi retestați în cursul zilei de astăzi, întrucât testele inițiale nu au fost concludente. De asemenea, potrivit informațiilor preliminare comunicate de către reprezentanții fermei Oficiului consular, printre persoanele testate pozitiv se regăsesc aproximativ 150 de cetățeni români, date exacte urmând a fi comunicate după finalizarea centralizării rezultatelor în funcție de naționalitate”, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

„De asemenea, persoanelor aflate în carantină le vor fi asigurate alimente și bunuri de strictă necesitate. MAE precizează că reprezentanții fermei au confirmat diseminarea datelor de contact ale oficiului consular în rândul cetățenilor români, însă, până la acest moment, la nivelul Oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistență consulară în legătură cu această situație. Consulatul General al României la München continuă dialogul cu autoritățile germane și cu reprezentanții fermei și este pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19”, se mai arată în comunicatul MAE.

Ministrul Sănătății din landul Bavaria, Melanie Huml, a dat asigurări că autoritățile tratează „foarte serios” situația și preconizează organizarea de campanii de testare și în alte ferme din regiune. Locuitorii comunei Manning unde a fost detectat noul focar activ se vor putea testa gratuit, a adăugat Ministrul, insistând asupra faptului că acest lucru este foarte important îndeosebi pentru cei care vor să plece în vacanță.

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.