Sus

Carbon Robotics prezintă LaserWeeder

Agroind Cauaceu SA / Articole  / Carbon Robotics prezintă LaserWeeder

Carbon Robotics prezintă LaserWeeder

Constructorul american Carbon Robotics a prezentat recent LaserWeeder, un robot care distruge buruienile din culturile pe rânduri folosind fascicule laser și inteligența artificială. Acest utilaj care poate fi atașat la tractor este prevăzut cu 9 neoane cu led care luminează suprafața deasupra căreia se deplasează, precum și cu 12 camere video care identifică buruienile și culturile cu ajutorul inteligenței artificiale, în timp ce 30 module de plivire compuse din lasere CO2 de 150W țintesc buruienile cu o precizie milimetrică. Timpul de reacție este de 50 ms.

Constructorii spun că acest echipament poate prăși până la un hectar pe oră, atât ziua cât și noaptea, în orice condiții meteorologice. În funcție de densitatea buruienilor, viteza de lucru poate fi de 3,2 km/h. Iluminarea poate fi folosită și în timpul zilei pentru a elimina umbrele. Acest instrument funcționează în toate tipurile de producție, inclusiv în însămânțarea directă, deoarece nu afectează solul, cum o pot face substanțele chimice prin erbicidare clasică. Nu prezintă niciun risc de deplasare a laserului.

„Am dovedit eficacitatea tehnologiei noastre de plivit cu laser și beneficiile imense pe care le oferă fermierilor, inclusiv culturi și sol mai sănătoase, utilizare redusă a erbicidelor și costuri reduse cu produsele chimice și cu forța de muncă”, a declarat CEO-ul și fondatorul Carbon Robotics, Paul Mikesell. „Pentru a satisface cel mai bine nevoile fermierilor, am adaptat designul produsului nostru, dar vom folosi în continuare tehnologia dovedită de plivire cu laser. Misiunea noastră a fost întotdeauna să oferim fermierilor cele mai eficiente instrumente, iar cererea mare pentru LaserWeeders este dovada că îi ajutăm să rezolve o problemă serioasă.”

„Grimmway Farms este dedicată protejării resurselor naturale și a mediului, optimizând în același timp randamentul culturilor și sănătatea solului”, a declarat Jeff Morrison, director de inovare și noi tehnologii la Grimmway Farms. „Ne îmbunătățim constant procesele și evaluăm echipamente noi pentru a ne susține angajamentul în această misiune. Când am aflat de tehnologia de plivire cu laser de la Carbon Robotics, am fost nerăbdători să o implementăm în fermele noastre. Această abordare revoluționară a plivitului are potențialul de a oferi precizie, fiabilitate și eficiență a costurilor în plivitul organic, care nu a fost disponibil anterior, ceea ce o face din aceasta soluția ideală pentru gestionarea buruienilor.”

Fermierii s-au bazat mult timp pe metodele tradiționale de plivire, inclusiv erbicide, plivitul mecanic și plivitul manual. Dar, plivitul mecanic poate deteriora plantele, iar munca manuală este costisitoare și dificil de găsit. Laserweeding este o soluție inovatoare, fiabilă și durabilă pentru fermieri și s-a dovedit a fi eficientă pe mai mult de o duzină de culturi. Deși a prezentat recent Laserweeder, compania americană a anunțat că are deja comenzi pe întregul an 2022, deci cine ar avea nevoie de astfel de echipamente le mai poate comanda cu livrarea începând din 2023.

Comunicatul de presă

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.