Sus

China dă undă verde cerealelor din Rusia

Agroind Cauaceu SA / Articole  / China dă undă verde cerealelor din Rusia

China dă undă verde cerealelor din Rusia

China și Rusia vor inaugura un nou terminal feroviar cerealier și vor semna noi contracte comerciale în scopul exporturilor de cereale rusești către China.
China vrea să-și deschidă porțile pentru grânele rusești, iar autoritățile ruse din regiunea Zabaikalsk, situată la frontiera cu China și Mongolia, au anunțat că este pe cale de încheiere construcția primului terminal feroviar cerealier din satul Zabaikalsk. Această infrastructură ar putea fi inaugurată în cel de-al treilea trimestru al anului în curs.

Terminalul va fi „specializat pentru exportul de cereale și oleaginoase rusești către China”, cu „un volum de transbordare de produse agricole ce poate să atingă 8 milioane de tone pe an”. Ambele țări au participat la construcția acestui terminal.

Thomas Elder Markets (TEM), o societate australiană de analiză a piețelor agricole, indică faptul că au fost semnate noi contracte comerciale între guvernul rus și cel chinez, între care unele privesc exportul de cereale. „Puțin a fost recent la Beijing pentru deschiderea Jocurilor olimpice de Iarnă. În același timp, guvernele celor două țări au anunțat o serie de noi acorduri comerciale axata în special pe gaz și cereale”. Potrivit Thomas Elder Markets, restricțiile la exporturile de cereale rusești către China, din motive fitosanitare, ar fi fost ridicate, deschizând astfel calea către exporturi.

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.