Sus

Germania interzice glifosatul de la finele anului 2023

Agroind Cauaceu SA / Articole  / Germania interzice glifosatul de la finele anului 2023

Germania interzice glifosatul de la finele anului 2023

Parlamentul german a adoptat două legi pentru protejarea mediului, prima limitează uzul pesticidelor, în timp ce cea de-a doua întărește obiectivele climatice ale țării pentru a atinge neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon în 2045.

În cadrul unei sesiuni de lungă durată, Parlamentul german a aprobat vineri, 25 iunie 2021, două texte legislative referitoare la protecția mediului ce fac obiectul unei dezbateri aprinse încă de la elaborarea lor. Coaliția condusă de Angela Merkel a adoptat cele două legi înainte de începerea verii și sfârșitul mandatului legislativ care se va încheia cu alegerile generale din 26 septembrie 2021.

Prima lege privește protecția insectelor, dar se referă și la eliminarea glifosatului la finele anului 2023. Această lege mai prevede și restricții legate de utilizarea pesticidelor în preajma cursurilor de apă și în zonele protejate. Pentru prima dată, aceste reguli sunt aprobate pentru reducerea poluării luminoase, capcană în care insectele cad adesea. În compensație și pentru a domoli furia agricultorilor, guvernul federal a prevăzut o susținere de 65 milioane de euro către exploatațiile agricole care vor avea cheltuieli ridicate. Compromisul a fost adoptat joi în camera deputaților. „Cei care protejează insectele azi vor asigura agricultura de mâine”, a spus ministrul Ecologiei, Svenja Schulze.

Cea de-a doua lege asigură protecția mediului și a climatului. Aceasta stipulează că Germania va neutră din punct de vedere climatic până în anul 2045, cu cinci ani mai devreme decât fusese anticipat. Astfel, până în 2030, sectorul energiei va economisi o treime din dioxidul de carbon în plus față de cât fusese prevăzut. Nu va putea emite pe an decât 108 milioane de tone de echivalent CO2 față de 280 milioane de tone cât se emit azi.

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.