Sus

John Deere își perfecționează pulverizarea direcționată

Agroind Cauaceu SA / Articole  / John Deere își perfecționează pulverizarea direcționată

John Deere își perfecționează pulverizarea direcționată

John Deere anunță că urmează să comercializeze în Europa See & Spray, noua sa soluție de pulverizare. Versiunea europeană va fi însă diferită de cea oferită deja pe piața americană. Pe lângă detectarea buruienilor atunci când cultura principală nu a răsărit, See & Spray încorporează o funcție de detectare a liniei de semințe în postemergență. Utilizând camere video de înaltă precizie și algoritmi de inteligență artificială pulverizatorul este capabil să distingă între buruieni și plantele de cultură.

Mai mult, aplicarea de erbicide se face localizat, ținând cont de toate variabilele de teren și chiar de înălțimea plantelor. Practic, noile Sprayere din seriile 400 și 600 care sunt dotate cu sistemul See & Spray reduc cu 77% utilizarea de substanțe agrochimice. În ciuda modului sofisticat de funcționare, datorită inteligenței artificiale, viteza de lucru poate ajunge până la 16 km/h, ceea ce aduce și economii de combustibil.

Odată cu echiparea cu o consolă John Deere, este posibilă cartografierea rândurilor în timpul semănării. Sistemul ghidează apoi axa pulverizatorului pentru a rămâne aliniat perfect cu recolta. Prin urmare, nu mai este necesar să folosiți ghidare prin cameră. Pentru a utiliza sistemul de plivire Spot-on, este esențial să instalați o a doua antenă GPS pe utilaj, în plus față de cea a tractorului. Cele două antene pot partaja semnalul, iar dacă tractorul beneficiază de RTK, nu mai este necesar un abonament plătit pentru utilizarea antenei utilajului.

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.