Sus

Limagrain vrea să retragă de la bursă producătorul de semințe Vilmorin

Agroind Cauaceu SA / Articole  / Limagrain vrea să retragă de la bursă producătorul de semințe Vilmorin

Limagrain vrea să retragă de la bursă producătorul de semințe Vilmorin

Cooperativa agricolă Limagrain, acționar majoritar al celei de-a patra companii de semințe din lume, Vilmorin, a anunțat vineri, 28 aprilie, că dorește să cumpere acțiunile care îi lipseau și să-și retragă titlul de pe bursă pentru a investi mai liber în această activitate.

Acest proiect „își propune să permită Limagrain să obțină o mai mare libertate în alegerile sale strategice, în special în ceea ce privește activitățile sale de semințe”, indică grupul cooperativ într-un comunicat de presă din 28 aprilie 2023. „Afacerea cu semințe, cu ciclurile sale de selecție, face parte dintr-un proces îndelungat care nu corespunde neapărat ritmului piețelor de valori: într-o piață foarte competitivă și într-un mediu macroeconomic incert, dezvoltarea Vilmorin & Co necesită investiții semnificative care vor fi mai ușor de decis și de realizat în calitate de companie necotată”, explică Limagrain.

Grupul a lansat o ofertă de preluare simplificată „vizând 28,78% din capitalul companiei” Vilmorin & Co, pe care nu o deține încă. El se oferă să răscumpere acțiunile la un preț de 62,60 euro, în timp ce titlul valora 43,05 euro joi la încheierea tranzacțiilor. „Finanțarea operațiunii va fi asigurată de partenerii bancari ai Limagrain”, se precizează. „Acest preț evaluează pe Vilmorin & Co la 1,43 miliarde de euro pentru 100% din capital”, potrivit grupului. Cotația acțiunilor Vilmorin a fost suspendată vineri în urma acestui anunț. „Se va relua pe 2 mai 2023”, a anunțat grupul Vilmorin într-un comunicat separat.

Vilmorin a mai anunțat vineri o cifră de afaceri de 1,4 miliarde în primele nouă luni ale anului fiscal eșalonat 2022-23, în creștere cu 20,9%. Compania, care comercializează semințe de câmp și legume, spune că nu își poate onora toate comenzile în Rusia, din cauza „problemelor de livrare” în țara aflată în război cu Ucraina, fără a oferi mai multe detalii. Limagrain, deținută de 1.300 de fermieri din centrul Franței, este prezentă în 57 de țări și are peste 9.000 de angajați.

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.