Sus

Posibilă fuziune a companiilor Caussade Semences și Euralis Semences

Agroind Cauaceu SA / Articole  / Posibilă fuziune a companiilor Caussade Semences și Euralis Semences

Posibilă fuziune a companiilor Caussade Semences și Euralis Semences

Caussade Semences Group și Euralis Semences anunță începutul negocierilor în vederea unei posibile fuziuni a celor două companii.

Consiliile de administrație ale Caussade Semences Group și Euralis Semences au autorizat începutul discuțiilor în vederea unei posibile fuziuni a celor două companii. Noua companie rezultată din fuziune ar urma să întărească semnificativ poziția celor două branduri pe piețele europene oferind o gamă largă de produse și de varietăți recunoscute atât de agricultori cât și de distribuitori.

Vă amintim că anul acesta, în cursul lunii aprilie, Consiliul de Administrație al grupului cooperativ Euralis a fost de acord cu decizia lui Pierre Couderc, Directorul General al grupului, de a părăsi compania pentru a se dedica unui nou proiect. Christian Pèes, președintele grupului a declarat: „Munca dusă cu Pierre Couderc de 10 ani ne-a oferit posibilitatea să aducem progrese în strategia grupului nostru. Sub impulsul său, grupul Euralis s-a structurat, internaționalizat, a cucerit noi piețe și a cunoscut o expansiune remarcabilă. Pe lângă acestea, Euralis a abordat și o politică umană și socială de calitate”.

Plecarea lui Pierre Couderc a intervenit într-o perioadă de transformări importante pentru Euralis. În acest context, consiliul de administrație urmează să aleagă noul director general abia la începutul anului 2020. În acest răstimp, direcția grupului va fi asigurată de președintele acestuia, Christian Pèes.

De cealaltă parte, în cursul lunii martie, Unigrains și Sofiprotéol au investit capital în grupul Caussade, într-o campanie de strângere de fonduri. Grupul Caussade vrea să se întărească din punct de vedere financiar pentru a accelera dezvoltarea în Franța și pe plan internațional. Producătorul de semințe, prezent în 35 țări, a realizat o cifră de afaceri de 145 milioane euro (dintre care 60% pe plan internațional) și vrea „să-și întărească poziția de actor independent al sectorului, angajat în realizarea unei agriculturi raționale, responsabile și creatoare de valoare economică”.

Ne felicităm pentru sosirea celor doi actori majori de partea noastră. Pe lângă mijloacele suplimentare prin care vom continua să dezvoltăm afacerea pe plan internațional, acești parteneri aduc grupului nostru o viziune complementară capitală cu privire la numeroase varietăți, în special oleoproteaginoase și cereale”, a declarat Jean-Claude Virenque, președintele Caussade Semences Group. „Acești noi parteneri sunt o adevărată bogăție pentru compania noastră într-un moment în care numărul proiectelor începute este mai important ca niciodată. Axele lor de dezvoltare și valorile lor sunt coerente cu proiectul global de întreprindere 2025, fapt ce anunță o colaborare frcutuoasă și deschide prespective reale de creștere”, adaugă Pierre Flye Sainte-Marie, directorul general al grupului.  

Un alt anunț important de la Caussade este numirea lui Frantz Boudet în calitate de director de cercetare. Acesta va fi secondat de Sylvie Dutriez, numită pe postul de director de cercetare adjunct, care se va ocupa de activitățile de cercetare varietală.

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.