Sus

Roboți 100% autonomi de la Claas?

Agroind Cauaceu SA / Articole  / Roboți 100% autonomi de la Claas?

Roboți 100% autonomi de la Claas?

Claas a anunțat parteneriatul cu start-up-ul olandez AgXeed pentru dezvoltarea de soluții robotice și servicii asociate. Obiectivul este suplinirea lipsei de mână de lucru pentru muncile periculoase cu roboți 100% autonomi. Robotul realizat de olandezi, AgBot, ar putea apărea în catalogul germanilor de la Claas încă din primăvara anului 2022.

Claas intenționează să răspundă marilor mize din agricultură, cum sunt necesitatea hrănirii unui număr tot mai mare de oameni, cu o mână de lucru tot mai scăzută și în cadrul unor schimbări sociale și climatice crescânde. În fața acestei provocări, germanii consideră că cea mai bună alegere este inovația, prin urmare, constructorul pariază pe performanța utilajelor și tehnologiilor pentru a crește precizia acestora și a le face cât mai autonome.

Olandezii de la AgXeed lucrează la un sistem inteligent și 100% autonom. AgXeed oferă un sistem inteligent, durabil și complet autonom, cu hardware scalabil, instrumente de planificare virtuală și modele de date extinse, datorită cărora este în momentul de față una dintre companiile europene de top din acest sector. În acest scop, AgXeed își va aduce AgBot-ul autonom pe câmpuri, pășuni și culturi de specialitate, alături de o suită completă de periferice pentru vehicule. Obiectivul este ca acest robot autonom de teren cu tracțiune diesel-electrică, roți sau șenile, de până la 156 CP și cuplare standard în trei puncte să ajute fermierii cu o gamă largă de lucrări în viitor.

„Implicarea noastră oferă companiei CLAAS acces la tehnologii inovatoare într-un segment de piață care ne este familiar și ne completează propria expertiză în autonomie și robotică”, explică Thomas Böck, CEO-ul Grupului CLAAS. „La rândul său, AgXeed beneficiază de expertiza și rețelele noastre extinse în multe domenii, cum ar fi transferul de date, interfețe și soluții în materie de sisteme de propulsie. În opinia noastră, este o situație benefică pentru toți și un motiv pentru care am decis să investim în acest start-up, precum și faptul că tehnologiile AgXeed vizate sunt într-o stare avansată de dezvoltare. Această soluție oferă agricultorilor și contractorilor valoare adăugată concretă din punct de vedere economic și, în plus, va fi disponibilă în curând.”

AgXeed crede că va veni foarte repede cu soluții pentru agricultori, lansarea AgBot fiind preconizată pentru anul 2022. Produsul și serviciile oferă clienților valoare adăugată durabilă. AgBot se ocupă cu lucrările monotone, plictisitoare și, în unele cazuri, periculoase, lăsând fermierilor mai mult timp pentru a face față provocărilor cu care se confruntă în prezent. În termeni concreți, ecosistemul care înconjoară instrumentul central de planificare și analiză pe bază de internet sporește eficiența prin planificarea automată și optimizată a rutelor și setările utilajului. AgBot este foarte ecologic datorită șenilelor opționale, cu lățimi de la 300 la 910 mm, și unei greutăți maxime mici, de 6,0 t (fără balast). Vehiculul are, de asemenea, un ecartament reglabil, hidraulică cu senzor pentru încărcătură și un tirant cu o capacitate de ridicare de până la 8,0 t. Opțional, sunt disponibile o priză de putere electrică, independentă de turația motorului, și conexiuni externe de înaltă tensiune. Echipamentul electric include toată tehnologia necesară pentru detectarea pericolelor și obstacolelor, pe lângă un sistem de direcție RTK.

AgBot urmează să fie lansat în diferite dimensiuni și clase de performanță.

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.