Sus

Sancțiunile europene curg asupra îngrășămintelor rusești

Agroind Cauaceu SA / Articole  / Sancțiunile europene curg asupra îngrășămintelor rusești

Sancțiunile europene curg asupra îngrășămintelor rusești

Blocarea schimburilor, sancțiuni economice, cote de import, Uniunea Europeană pune piedici economiei ruse, mai ales în sectorul îngrășămintelor. Ultimele săptămâni au fost bogată în decizii geopolitice ce influențează direct piețele de îngrășăminte. Sancțiunile Occidentului împotriva Rusiei continuă să curgă și, din punct de vedere logistic, în data de 6 aprilie, căile ferate finlandeze au oprit schimburile de mărfuri cu Rusia.

Un alt fapt marcant petrecut tot în data de 6 aprilie este că Regatul Unit l-a adăugat pe antreprenorul Viatcheslav Kantor pe lista personalităților sancționate. Acesta este acționarul majoritar al societății producătoare de îngrășăminte Acron, a cărei „importanță strategică vitală” pentru guvernul rus a fost subliniată de guvernul britanic. Ținta acestor sancțiuni este reducerea exporturilor de îngrășăminte azotate rusești în zona mării Baltice.

În data de 9 aprilie, Uniunea Europeană a impus noi sancțiuni Rusiei fixând cotele pentru importurile de îngrășăminte rusești: 840.000 t/an pentru potasiu și 1,58 milioane t/an pentru îngrășămintele NPK. Acestea urmează să intre în vigoare din data de 10 iulie, perioada de valabilitate fiind de un an.

În data de 10 aprilie, colosul EuroChem și-a stopat producția în filiala sa Lifosa, din Lituania din cauza problemelor logistice și financiare legate de sancțiunile dictate împotriva acționarului principal al EuroChem, Andrey Melnichenko.

După sancțiunile impuse de Uniunea Europeană, Rusia intenționează să-și prelungească cotele de export de îngrășăminte până la finele anului 2022.

Fara comentarii

Sorry, the comment form is closed at this time.